NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Vântul i-a speriat pe locuitorii din Glodeni. Cine a mers să depună flori la bustul lui Eminescu

Vântul puternic nu a împiedicat autoritățile din Glodeni să-l comemoreze pe Mihai Eminescu. Aceștia au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor. Astăzi se împlinesc 172 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești.


„Este ceea ce ne reprezintă ca națiune, este un scriitor pe care l-am cinstit și sper că îl vom slăvi în continuare, să transmitem generației viitoare, frumosul, arta și cultura”, a declarat primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu.

„Să ne trăiască  națiunea, să ne trăiască marele Eminescu în sufletele noastre. Cine îl citește pe Eminescu, se regăsește, nu contează că e copil sau matur. La mulți ani!”, a spus Ion Ursachi, șeful Secției Cultură și Turism din Glodeni.

„Mi-a plăcut cum a menționat Maia Sandu: astăzi este ziua culturii, dar cultura trebuie să o facem nu doar azi, dar în fiecare zi, să ținem cont de educație, de cei șapte ani de acasă, să ne comportăm omenește și atunci vom fi o țară civilizată și ziua culturii va fi în toată ziua”, a adăugat Oleg Botnaru, șeful adjunct al Cancelariei de Stat din Bălți.

Aproape niciun locuitor nu a venit la bustul lui Eminescu. Oamenii dau vina pe pandemie, dar și vântul puternic, care a doborât un panou publicitar chiar la intrarea în oraș.

„Din cauza vârstei, am uitat.”

„Nu țin minte când s-a născut, dar l-am citit pe Eminescu. Probabil, ei nu prețuiesc poezia. Eu nu am știut despre eveniment.”

„Puțini au fost, foarte puțini au fost să-l comemoreze pe Eminescu.”

„Eu cred că din cauza pandemiei. Oamenii se tem să iasă din case”, au spus locuitorii.

De ziua lui Eminescu este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale. „Fiind foarte român, Eminescu e universal”, spunea poetul Tudor Arghezi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata