NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Vasea „tanțorul” a revenit la Bălți pentru a-și schimba viața

El e Vasile, probabil îl cunoașteți. L-ați văzut nu o dată pe străzile din Bălți, încercând să vă vorbească, să danseze și să facă pe orice trecător să zâmbească. Astăzi vorbim despre el, tânărul care vrea să devină actor, dar pe care soarta l-a adus în stradă.

Recunoaște că, mai tot timpul joacă teatru. O face pentru a fi mai ușor acceptat de cei din jur, dar și pentru că îi place. Nu a refuzat să ne ofere un interviu. Ba mai mult, așa cum era de pe somn, s-a aranjat de îndată ce a văzut camera de filmare. Spune că vrea să arate bine când îl va vedea lumea.

Salut Vasea! Ce faci aici?

—Dau interviu. —Interviu? — Da.

– Dă să mă pregătesc. Bună dimineața! 

Vasile Doicu are 20 de ani. Ne-a povestit că a îndrăgit orașul Bălți pentru oamenii cu suflet mare de aici, care îl ajută mereu.

Totul e bine la noi la Bălți. Acum se schimbă primarul la Bălți. Oameni buni, să știți, Vasilică a revenit la Bălți. Fără hype, fără prosteală de-a mea. Știți că oleacă mă prostesc, dar acum să fim oleacă calumea, că așa e la mine, că așa e caracterul Maiei Sandu.”

Este pasionat de dans și teatru. Nu ezită niciodată să transforme strada într-un ring de dans, iar prin asta să stârnească zâmbetele trecătorilor.

Scopul meu e să ajung departe, un dansator, să fac la lume de râs, să le fac dispoziție. Vreau ca lumea să râdă, să nu stea supărată.

Are mare noroc de simțul umorului, care îl asigură în fiecare zi cu o bucată de pâine.

Dimineața mă trezesc, mă prostesc, fac de râs la lume, când văd muzică dansez, după dansurile acestea mă duc să mănânc deoarece mi-i a mânca. După prosteala aceasta lumea îmi dă bani și eu mă duc și îmi iau ceva de mâncare, dar sunt care îmi cumpără mâncare.

Nu reacționează la insulte pentru a nu intra în scandal și de frică să nu fie bătut.

Sunt băieți care mă trimit, mă scot, dar eu nu le trag atenția. Eu o fac pe nebunul, mă prefac că nu aud nimic.

Vă spun așa, sufletul nu l-am deschis nimănui, nu am povestit despre viața mea. Am scos totul din inima mea și am aruncat, am mers înainte.

Anul trecut a participat la un show pe internet. A plecat de acolo, pentru că spune el, nu acceptă multă critică, iar internauții erau prea răi în adresa sa.

Vreau să îmi schimb viața vă spun dreptatea chiar m-am pus pe gânduri chiar un om mi-a spus.

Tânărul doarme pe unde îl apucă noaptea, dar mai mult la această fântână din centrul orașului.

Eu aici dormeam vara trecută. Arătați! Lângă fântâna asta. Acesta este oghealul meu, sumca mea. Eu vă rog frumos, lume bună, nu știu câți ani am petrecut în strada asta, dar am văzut mulți oameni în viața asta, răi și buni. Vreau să mulțumesc că la Bălți, jumătate din oameni m-au susținut.

Tot ce vrea Vasile este un loc cald, unde să se adăpostească iarna, când nici hainele groase nu îl scapă de ger.

Eu iarna asta vreau să am o căsuță, eu de mâncare îmi voi găsi, că pot să mănânc doar pâine cu ceapă, vreau doar să dorm la loc călduț. Să am și un loc de muncă, dar să nu mă amăgească.

Vasile ne-a mărturisit că a locuit în internate pentru că mama sa nu a putut să aibă grijă de toți copiii ei. Nu o acuză pentru a asta, ba dimpotrivă, o compătimește.

Mămica e vai de capul ei. Are trei copii, are de crescut copiii. Nu are bărbat, e singură și locuiește în casa părintească. E greu cu dânsa. Are credite, dar nu primește niciun ajutor social, săraca de mămica.

Vasile spune că locuința mamei este prea mică. Iată de ce a venit la Bălți, unde se simte bine și este acceptat de societate.

Eu nu vreau să trăiesc cu mămica, eu vreau să trăiesc aici la Bălți. Unde vreai să ai casă? La Bălți, pentru că îmi place. Înțeleg că și aici sunt oameni răi, dar sunt peste tot. Aici îmi place, mi-i comod, mai văd lumea, dar la Hînceștiul e mic și lumea e rea acolo. Aici e oleacă mai bună, credemă.

L-am invitat pe Vasile la un ceai. A acceptat modest și nici nu a cerut mai mult.

-Doresc un ceai și gata un ceișor.

-De ce doar ceai?

-Eu azi am mâncat puțină supă și îmi ajunge, la cantină.

-Am mâncat de 10 lei și mie îmi ajunge. Slavă ție Doamne.

-Haide să își iau și o chiflă. Vrei?

-Da o să o pun aici în geantă și o să o mănânc mai încolo.

Câte linguri de zahăr?

-Trei linguri.

Vasile este probabil, unicul om al străzii din Bălți care este salutat de trecători.

L-am văzut în internet de multe ori este bravo.

Vă place ce face el?

-Este un om deschis și sincer. Bravo. 

 Vă place cum dansează?

-Da nouă ne place.

-Îl cunoașteți?

-Da, l-am văzut.

-Eu pe tik tok l-am văzut

-Mie prietena mi l-a arătat pe youtube, Hobo House. 

– Un tânăr energic

Dacă îl întâlniți pe Vasile pe stradă, zâmbiți-i. Va fi fericit să vă vadă veseli.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"