NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Veaceslav Platon îi explică lui Stoianoglo cum să lase Banca Transilvania fără acțiunile de la Victoriabank

O nouă înregistrare cu raiderul Veaceslav Platon de audiere în fața procurorilor inclusiv a șefului PG Alexandr Stoianoglo a fost expediată presei. În înregistrare motată din două secvențe, Platon spune că ar „trebui de intrat la Victoriabank”, având în vedere că acționarul de drept din România – Banca Transilvania să fie lăsat fără pachetul de acțiuni, scrie deschide.md

După schema prezentată pe o tablă de Platon, o voce din sală asemănătoare cu cea a procurorului general Alexandr Stoianoglo spune că metoda este în stil banditesc iar raiderul îl contrazice și spune că este legal. În înregistrarea expediată presei Platon mai spune că 13 miliarde de lei, adică 1 miliard de dolari din furtul bancar au trecut prin Privatbank din Ucraina.

Bine, prin Privat Bank au trecut 180 de milioane?”, îl întreabă cineva din sală pe Platon, vocea căruia se aseamănă cu cea a procurorului General Alexandr Stoianoglo.
Nu 180, dar toate 13 miliarde de lei au trecut prin PrivatBank, adică tot miliardul de dolari”, răspunde Platon.

La capitolul Victoriabank și acțiunile Băncii Transilvania, Platon explică cum ar acționa ca statul să ia 40% din acțiunile băncii – acțiuni cumpărate de Banca Transilvania.

Asta este deja în stil banditesc Slava?, spune ineva din sală pe Platon, vocea căruia se aseamănă cu cea a procurorului General Alexandr Stoianoglo.
Nu este în stil banditesc, este corect și este în limitele legii”, susține Platon.

Într-un mod batjocoritor, Platon mai lasă de înțeles că „ieșirile în stradă”, având în vedere proteste nu vor aduce niciun rezultat.

Noi apărăm statul, băieții, (n.red. Victoriabank) s-au băgat în asta, ei răspund. Ei sunt mari, grași, bani mulți au, atunci să se împartă cu poporul moldovenesc. nimic ieșit din comun în asta nu este. Eu nu propun să-mi iau mie și dvs. nu pentru sine”, spune Platon.

„Să înțeleg că pregătești cerere de chemare în judecată?” întreabă Stoianoglo
Platon răspunde zâmbind la aluzia lui Stoianoglo: „Eu înțeleg că trebuie să pregătesc chemarea în judecată”, iar cei din sală încep să râdă.

Ieri presa a primit un clip video cu V. Platon, după ce Alexandru Stoianoglo a devenit procuror general. Din imagini, se poate observa cum la intrarea în încăperere, Procurorul General Stoianoglo merge și se salută cu V. Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Veaceslav!” În replică, Platon, cu zâmbetul pe buze spune: „Bună, Alexandr Dmitrivici”.
Ulterior Procuratura Generală a venit cu o reacție la apariția imaginilor video spunând că a ancheta persoanele care au expediat acele înregistrări presei.

 Imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat. Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, susțin reprezentanții Procuraturii Generale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"