NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Vești proaste pentru șoferi. Cauciucurile de iarnă s-au scumpit

Vești proaste pentru șoferi. Cauciurile de iarnă s-au scumpit cu peste 30 la sută. Oamenii sunt revoltați și spun că noile prețuri îi bat la buzunare. De cealaltă parte, comercianții de anvelope dau vina pe scumpirile de pe piața internațională, dar și faptul că transportarea acestora a crescut de patru ori.

Dacă anul trecut, în medie, prețul unui cauciuc nou era de 500 de lei, acum acesta poate costa 800 de lei, în funcție de model și mărime.

„Orientativ, toate anvelopele s-au scumpit cu 20-30 % din cauza condițiilor de livrare din China, respectiv Rusia, Ucraina și Belarus au ridicat prețurile. Ei sunt indignați de prețuri, pentru că atunci plăteau cu 30 % mai puțin, iar acum acest lucru se resimte”, a spus Anatolie Andronic, vânzător.

„În acest an, prețul de transportare a anvelopelor, dar și containerelor de transport au crescut. În medie, acest preț a crescut de patru ori, iată de ce prețul anvelopelor, produselor, bunurilor industriale care sunt produse în China – au crescut”, a adăugat Arcadie Melniciuc, vânzător.

Chiar dacă sunt nevoiți să scoată bani grei din buzunar, șoferii spun că n-au de ales.

„Serios, își bat joc de noi, cică s-a scumpit materia primă. Nu știu de ce s-a scumpit, dar să crească prețurile atât de mult din cauza transportării este ireal. Prețurile noi bat la buzunare, bineînțeles, doar că salariile au rămas cele vechi.”

„Suntem foarte numulțumiți, prețurile sunt foarte mari, iar leafa e tot aceea care era. Cred că cineva se îmbogățește cu această treabă, așa cred eu.”

„Cred că nu-i normal, dar e normal să ai cauciucuri noi pentru ca asta e securitatea, viața și sănătatea (noastră – notă red.)”

„Clar că nu-i normal, dar altă ieșire din situație nu avem. Trebuie să ne mulțumim cu ceea ce este. Dacă nu schimbi, ai probleme. Iarna bate la ușă, dar fără cauciucuri de iarnă nu poți merge nicăieri.”

„Ei exagerează, iată ce cred eu. Acum ca să-mi schimb anvelopele, dacă anul trecut acestea au costat 550-600 de lei per cauciuc, am fost nevoit să achit 800 de lei pentru un pneu.”

În funcţie de model şi mărime, un cauciuc nou costă între 750 şi 20 mii de lei, iar serviciile de schimbare a acestora de la 200 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"