NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Veteranii de război: Rușine președintelui și deputaților care se vând la pachet

Zeci de veterani ai războiului de pe Nistru şi din Afganistan, au protestat ieri, 17 mai, în fața Guvernului, a Președenției și a Parlamentului. Aceștia au scandat lozinci care cheamă guvernul Chicu și președintele țării, Igor Dodon, să demisioneze. Oamenii s-au plâns că primesc indemnizaţii mizere, iar autoritățile îi hrănesc doar cu promisiuni. 

Am venit pentru a ne apăra drepturile, ca cetățean al Republicii Moldova, în primul rând, iar în al doilea rând, am venit ca veteran de război, să se mai întoarcă guvernarea actuală către popor, să vadă sărăcia la care ne-a adus.

Ne-au lipsit de toate alocațiile, și ne oferă o sumă mizeră. Vom ieși în stradă, și vom lupta pînă la capăt.

Deja de 20 de ani ei își bat joc de veterani. Nimic nu se rezolvă. Cerem să ni se întoarcă toate înlesnirile pe care le-am primit în ”92-93 de la Mircea Snegur.

Când e timpul să-i votăm, ne promit multe, dar pe urmă uită de noi. Numai le ei se gîndesc. Rușine să le fie.

Veteranii spun că, deși au luptat pentru libertate, Republica Moldova este captivă, iar guvernul și parlamentul și-au demonstrat deja incompetența.

Noi nu facem politică, noi doar cerem restabilirea înlesnilor de care am fost lipsiți. Cerem Guvernului să-și dea demisia dacă nu pot lucra.

Vrem dreptate în această țară. Ne-am săturat de haosul ce se petrece aici. Îmi este ciudă de președintele pe care îl avem. Noi am luptat pentru libertatea țării, dar președintele nostru nu se împacă nici cu Ucraina, nici cu România. Avem doi vecini, și nici cu unul nu găsim limbă comună. Pentru ce am mai luptat?

Nevoia m-a făcut să ies în stradă. Dacă un veteran de război peste hotare este stimat și apreciat de stat, la noi se primește invers: un veteran de război este călcat în picioare. Prin aceste acțiuni se pierde din patriotism. Într-un stat civilizat unde guvernarea se respectă, demult își dădea demisia. Ei nu sunt politicieni, dumnealor sunt comersanți. Se vând celui ce plătește mai mult.

La final, veteranii au convenit să revină în Piața Marii Adunări Naționale la 31 mai.
Amintim că, pe 2 martie Consiliul Național al Veteranilor de Război a organizat un protest amplu. Atunci, ei au cerut polițe de asigurare medicală gratuite și  indemnizații majorate.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata