NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Vice-președintele raionului Sîngerei s-a vaccinat fără rând: „Nu am nicio remușcare că am încălcat legislația.”

A vrut să fie un exemplu. Așa se justifică vice-președintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, care s-a vaccinat împotriva la COVID-19 fără rând. Demnitarul susține că a profitat de vaccin după ce mai mulți medici au refuzat imunizarea.

„Eu să vă spun, ocazional, m-am vaccinat, fiindcă nu mă gândeam. În după amiaza zilei de vineri m-au telefonat de la Centrul de Sănătate și mi-au spus că este o doză care a rămas pentru că nu a venit un medic, a făcut febră. Mi-au spus că dacă vreau pot să vin, dacă nu va suna pe altcineva. Nu m-am dus pe furiș, nu m-am dus noaptea, nu am ascuns, am făcut acest vaccin. Dacă consideră cineva că eu nu sunt în prima linie, să o dovedească. Nu am nicio remușcare că am încălcat legislația”, a spus Tudor Tutunaru, vice-președintele raionului Sîngerei.

Tudor Tutunaru, care este și președintele Comisiei Excepționale de Sănătate Publică a raionului Sîngerei declară că se află în categoria de risc și a avut nevoie de vaccin.

„Problema noastră e că cetățenii nu vor să se vaccineze. Nu vor sau vor un anumit vaccin. Consider că vaccinarea trebuia să înceapă de la Președintele țării, Guvern, Parlament, ca un exemplu pentru cetățenii, care majoritatea sunt sceptici și se tem de consecințele vaccinului. Știm că efectul acestor vaccinuri va fi doar atunci când 70% din populație vor fi imunizată”,  a declarat Tudor Tutunaru, vice-președintele raionului Sîngerei.

În raionul Sîngerei au ajuns doar 156 de doze de vaccin Pfizer și 400 de doze de vaccin Astra Zeneca. Deși s-a vaccinat fără rând, vice-președintele raionului Sîngerei conștientizează faptul că medicii sunt primii care trebuie să fie imunizați.

„Este clar că medicii, și nu cred că este cineva, dacă este așa caz, este o încălcare, este clară poziția medicii sunt primii, apoi restul, dacă este un plan. Nu cred că este o crimă dacă unele persoane care dețin niște funcții anume care sunt în focare, ar fi imunizați”, a spus Tudor Tutunaru, vice-președintele raionului Sîngerei.

Șefa Centrului de Sănătate Sîngerei susține că, Tudor Tutunaru era programat pentru imunizare din următoarele loturi de vaccin.

„Din lucrătorii medicali pe care noi îi avem, 269 de persoane necesitau vaccinarea, 220 s-au vaccinat, iar 48 sunt acum în tratament. Cazurile de refuz pe care le avem, aceasta este decizia fiecărui lucrător, noi nu-i putem impune. Avem cazuri când se deschide (nota red – flaconul), rămâne o doză, suntem nevoiți repejor  să găsim o persoană, să complectăm și să fie toate dozele folosite”, a declarat Eleonora Tartacovschi, șef IMSP CS Sîngerei.

Amintim că, ieri s-a confirmat că mai mulți aleș raionali, primari și oameni de afaceri din raionul Edineț s-au vaccinat împotriva la COVID-19 fără rând.

 

1 Comentariu
  1. […] VIDEO | Vice-președintele raionului Sîngerei s-a vaccinat fără rând: „Nu am nicio remușcare … […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata