NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Vicepremierul Andrei Spînu vine în ajutorul unei companii din Soroca

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a efectuat o vizită de lucru în nordul țării. Acesta a avut o întâlnire cu administrația întreprinderii din Soroca ,,Hidroinpex”, o companie specializată în proiectarea şi producerea motoarelor hidraulice, folosite în asamblarea tehnicii agricole.

De mai mulți ani, întreprinderea se confruntă cu probleme financiare, deși este unica din țară care construiește echipamente antiderapante, motoare hidraulice și utilaje agricole de o calitate înaltă.

,,Mult timp, întreprinderea nu a avut comenzi. Practic a lucrat nu la capacitățile pa care le are.  A doua problemă este colectivul care trebuie întinerit, utilajul care trebuie reînoit, condițiile de muncă pe care trebuie să le îmbunătățim și desigur este vorba despre calitatea producției și despre imaginea întreprinderii noastre”, a spus Grigore Policinschi, Director General ,,Hidroinpex”

Andrei Spînu a făcut o excursie și prin secțiile de producere ale companiei.

,,El este un utilaj pentru răspândirea materialului antiderapant pentru sezonul rece de iarnă. Pentru sezonul de iarnă, astfel de utilaje de răspândire a materialului antiderapant nu sunt”, a spus  Alexandru Popov, Director SA ,,Drumuri Criuleni”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale crede că întreprinderea are nevoie de mai multă promovare.

,,Cei mai important este ca ei să facă produse calitative, să înceapă să atragă specialiști buni în domeniul unde activează. Cu ce pot să ajut eu aceste întreprinderi, este ca să le pun în contact cu alte companii din R. Moldova, care pot utiliza acest echipament, astfel ca să aibă comenzi și să crească numărul de angajați”, a declarat Andrei Spînu, viceprim-ministru

Andrei Spînu a menționat despre calitatea produselor de aici.

,,Am văzut că aceste produse au fost făcute la un nivel de calitate înaltă, și sper că așa cum ,,SA Drumuri Criuleni”, au cumpărat 4 utilaje, sper ca și alte întreprinderi să cumpere”, a mai adăugat Andrei Spînu, viceprim-ministru

Andrei Spînu este convins că astfel de întreprinderi au nevoie de brațe de muncă calificate.

,,Acest lucru este extrem de important pentru că unul dintre obiectivele noastre este să creăm cât mai multe locuri de muncă. Noi înțelegem că unica șansă, soluție ca să oprim plecarea cetățenilor de la noi din țară, și mai mult decât atât să întoarcem o parte din cei care deja au plecat este să îi aducem acasă, să le oferim un loc de muncă și un lucru bine plătit”, a declarat Andrei Spînu, viceprim-ministru

Directorul General ,,Hidroinprex” crede că multiplicarea forțelor de muncă și creșterea economiei este posibilă doar în colaborare cu autoritățile centrale.

,,Această vizită a unui oficial de stat, ne oferă nouă posibilitatea, gândul și speranța cel mai mult că despre uzina noastră se va cunoaște la nivel central, despre ea vor ști agenții economici din țară, iar noi vom avea o susținere directă, prin faptul că vom avea un parteneriat sigur”, a spus Grigore Policinschi, Director General ,,Hidroinpex”

Compania „Hidroinpex” a fost fondată în anul 1974 în calitate de un proiect pilot de mecanizare și inginerie pentru Ministerul de animale și furaje de producție. Timp de mai multe decenii, întreprinderea a stabilit parteneriate de furnizare a motoarelor hidraulice în piețele din Rusia, Belarus, Ucraina și România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata