NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Campionii vin de la Florești. Victor Ciobanu a adus medalia de aur acasă

Victor Ciobanu, primul luptător moldovean de stil greco-roman care a devenit campion Mondial, a adus medalia de aur acasă, la Vărvăreuca, raionul Florești. Vremea rea nu i-a oprit pe localnici să-și întâmpine consăteanul cu aplauze și flori.

„Onorată asistență astăzi este o zi specială pentru localitatea noastră unde îl întâmpinăm cu mult drag pe consăteanul nostru, campion mondial la luptele greco romane din Norvegia, Oslo – Ciobanu Victor.”, a declarat Olga Zabica, primar s. Varvarăuca, r.Florești

 Victor Ciobanu a devenit un adevărat model pentru copiii și sportivii din raion. Oamenii spun că se mândresc de succese campionului.

,,Îmi pare bine că aici sunt și tineri și copii, și care acum se uită în ochii campionului mondial, vor să devină și ei campioni mondiali.”, zice RUSU PETRU, Președintele Asociației de Fotbal din raionul Florești.

,,Sper  să nu fie culmea  realizărilor tale din domeniul sportului, dar este o realizare nemaipomenită pentru un băiat de la țară. Ești un exemplu pentru copiii de aici. Copii, se poate de atins culmile sportului, se poate de atins în alte domeniii nivelul cel mai important în viață, vă îndemn să îl urmați pe Victor.” , spune TURCULEȚ DANIEL, locuitor a or. Florești

 Deși are un program foarte încărcat, familia este primordială pentru campion. A revenit în satul natal pentru a fi alături de buneii săi, care își sărbătoresc jubileul nunții.

„Am venit pentru două zile aici, pentru că buneii mei împlinesc 50 de ani de căsătorie. Nunta de aur. Și am venit să fiu alături de părinții mei.”

Pasiunea pentru sport a început de la vârstă de doar 8 ani. Deja atunci Victor a început să aibă succese la tradiționalele trânte organizate în sat.

Totul a început de pe acest stadion. M-au invitat prietenii, hai și să vezi dacă îți place, sală de luptă. Că toți umblau atunci pe la lupte, la trânte cum se spunea.”

Și în fiecare zi, mergeam la sala sportivă din Florești. Nu conta, vânt, zăpadă, ploaie, eu eram la antrenament.”

Recunoaște că să devii campion nu e deloc ușor. Antrenamentele și pregătirile pentru competiții sunt la ordinea zilei, iar disciplina este principiul după care se conduce în cariera sa de sportiv.

„Nu se dă nimic ușor. Antrenamentele sunt foarte grele, foarte intensive înainte de concursuri. Plus la asta noi facem și înviorareTrebuie să menții formă bună, trebuie să depui efort la saltea, la lupte, la viteză la forță. „

Oriunde nu ar merge, spune cu demnitate că este moldovean, deși mulți colegi cred că Victor este de altă naționalitate.

„Mulți mă întreabă dacă sunt moldovean curat, și asta e amuzant, dar asta e. Mă întreabă prietenii, toți cred că sunt din Daghestan. Nu, sunt moldovean curat. Și mereu o să spun că sunt moldovean curat, satul Varvarăuca, raionul Florești.

Chiar dacă are mari succese în sport, Victor Ciobanu spune că nu este luat în seamă de autorități. Deși i-au promis că îi voi oferi un apartament, acest lucru încă nu s-a întâmplat.

„Până în ziua de azi nu mi-au oferit apartament, eu mereu stau unde mă antrenez, eu am cameră acolo și acolo stau. Eu deja nici nu mai cred în nimic, eu deja îmi fac lucrul meu din plăcere.”

Peste ani, Victor se vede un bun antrenor de lupte Greco romane.

„Nu m-am gândit ce o să fac mai departe, dar acum sunt angajat la poliția de frontieră, ceea ce este un plus mare pentru noi, suntem foarte apreciați. Sunt angajat ca antrenor la liceul sportiv republican, prin cumul.”

Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, a devenit campion mondial la categoria 60 de kilograme la Oslo. În ultimul act, Ciobanu l-a învins pe Zholaman Sharshenbekov din Kîrghiztan, pe care l-a câștigat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Următoarea competiție se va desfășura în Germania, unde îi urăm lui Victor mult succes!

„Desigur dacă merg încolo, trebuie să câștig.”, conchide Victor

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata