NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Victoria Rotundu: Vreau ca oamenii să creadă în sine

În țară există aproximativ 30 de instituții care lucrează cu copiii rămași fără îngrijire părintească. În mare parte, acești copii au fost abandonați la naștere, în cazul unora părinții au fost decăzuți de drepturile părintești.
La Bălți activează încă 3 școli de tip internat – Gimnaziul-intrenat pentru copii orfani, Școala-intrenat auxiliară și Școala-internat pentru copii orbi – care găzduiesc în jur de 150 de copii.
În 2018 au fost închise Casa de Copii, unde erau instituționalizați 19 minori și Școala de tip internat pentru copii orfani și rămaşi fără îngrijirea părinţilor, care găzduia 29 de copii. Unii au fost plasați în familiile lor biologice sau la rude, alții – în alte centre.
Victoria Rotundu a absolvit Școala de tip-internat pentru copii orfani și rămaşi fără îngrijirea părinţilor din Bălți acum 9 ani. Amintirile de acolo o urmăresc și acum. E studentă și are un loc de muncă. Visează să devină un trăducător bun și să-i ajute pe cei care nu-și mai văd rostul. Vrea să călătorească și să vadă Coreea de Sud. Visele și aspirațiile o fac cine este acum. Victoria își dorește ca istoria ei să inspire alți oameni.

 
În casele de copii și școlile-internat din Republica Moldova sunt aproximativ 3000 de copii, o cincime din ei fiind orfani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"