NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Victorie pentru cele mai tinere baschetbaliste din Bălți la Campionatul R. Moldova

Victorie pentru cele mai tinere baschetbaliste din Bălți. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, echipa de baschet feminin Under 12 a ocupat locul I la Campionatul Republicii Moldova. Tinerele s-au ales cu diplome, medalii și cupa cea mare.

Victoria s-a dovedit o mare motivare pentru micile baschetbaliste.

„Tare m-am bucurat că am câștigat acest campionat fiindcă niciodată nu am maiavut asemenea rezultate. Vreau să câștigăm toate campionatele pe care le vom avea”, a spus Andrea Corteanu, jucătoare de baschet.

„Emoțiile au fost destul de pozitive și am fost foarte îngrijorată deoarece la început pierdeam, dar pâna la urmă am câștigat cu un scor destul de mare. Am fost emoționată pentru că era multă lume, toți strigau, era greu să te concentrezi”, a mărturisit Raluca-Andrea Zgardan, jucătoare de baschet.

Antrenorul echipei spune că fetele s-au pregătit intens de campionat și au crezut în forțele lor.

„Această echipă a fost formată acum un an. Ne-am antrenat toată vara și la sfârșit de an am jucat și am obținut victoria”, a declarat Mihail Fustii, antrenorul echipei de baschet Bălți U12.

„Doresc foarte mult ca echipa să crească. În curând începe al doilea tur al Campionatului Republicii Moldova și vreau să evoluăm la fel de bine precum în prima etapă a anului 2022. Avem foarte mulți copii care practică sport, iar an de an numărul lor crește. Avem rezultate remarcabile. Anul acesta a fost unul de succes pentru municipiul Bălți și sportivii noștri”, a conchis Alisa Curteanu, specialist principal la Direcția Învățământ, Tineret și Sport, Bălți.

La campionat au participat opt echipe din Republica Moldova. Pe locul doi s-au clasat baschetbalistele din Ceadîr-Lunga, iar locul trei a revenit echipei din Căuşeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"