NordNews
Avem ce spune

„VIN CU PELIN” | NICI AȘA NU-I BINE…

Salutare! De-i frig, de plouă, de bate vântul, ei au întotdeauna de lucru… Nu e vorba despre medici în pandemie, cu atât mai mult despre politicieni, vorba e despre agricultori, care muncesc din greu pentru ca noi să avem cu ce umple stomacul.

 

Omenește, îi putem înțelege. Cui i-ar plăcea să rămână fără un venit lunar bunicel și alte garanții, până la sfârșitul vieții? Unii anume pentru asta și aleg meseria de judecător – că aduce bani. Celelalte, nu contează.

La nașterea unui copil, statul oferă o îndemnizație de 9500 de lei. Pe când un judecător, când iese la pensie, primește 30 000. Nu e rău, după ce omul a avut un salariu la care muritorii de rând pot doar să viseze.

Foștii judecători ridică lunar o pensie cât alții primesc într-un an, după ce au muncit o viață. De case, mașini de lux și alte „cadouri” din partea rudelor, nu zic nimic. Să admitem că poate fi și așa.

De ce statul nu oferă 30 000 unei familii tinere, pentru nașterea unui copil? Și poate că e mai bine ca în funcția de judecători să fie numiți doar copii, că ei măcar sunt sinceri. Dacă comit vreo boroboață, n-o fac cu bună știință și li se iartă. La ce bun să-i ducem în spate toată viața pe niște incompetenți, din vina cărora trebuie să plătim despăgubiri celor care își găsesc dreptatea la CEDO?

N-ar merita oare pensii speciale și facilități profesorii, educatorii, care ne cresc copiii? N-ar merita medicii, care își pun viața în pericol, mai ales acum, când e pandemie, și au niște salarii care e curată bătaie de joc?…

Avem cu toții așteptări foarte mari de la noua guvernare, mai ales în tot ce ține de reformarea justiției. Cetățenii de mult nu mai au încredere în sistemul judecătoresc din Moldova. Deși, trebuie să existe și aici excepții.

Atâta timp cât de deciziile judecătorilor depinde soarta unui om sau a unei familii întregi, aceștia ar trebui să fie persoane integre. Vreau să cred că într-o bună zi toți, dar absolut toți, vor fi cinstiți, corecți și vor merita anumite privilegii. Însă acum, acest lucru ridică niște semne de întrebare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"