NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Vindeau” lemne pe internet, din penitenciar. Doi deținuți, învinuiți că ar fi comis peste 20 de escrocherii

Doi deținuți de 27 și 34 de ani din cadrul Penitenciarului nr.3 – Leova ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Aceștia dobândeau ilicit bunurile  altor persoane prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării lemnelor de foc. 

Deținuții  plasau anunțuri pe un site comercial. Ulterior, victimele purtau discuții cu pretinșii vânzători și transferau pe conturile acestora mijloace bănești predestinate procurării lemnelor. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii în celulele deținuților, care își ispășesc pedeapsa pentru omor, jaf și furt, au fost depistate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte care erau folosite la comiterea infracțiunii.

Deținuții aveau și doi complici la libertate, două femei, care gestionau mijloacele bănești. În continuare poliția se desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și identificarea victimelor care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"