NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Violeta Ivanov, candidata PP„Șor” la prezidențiale vrea să facă satul atractiv pentru tineri

Studii și acces la servicii medicale de calitate, sunt o prioritate pentru Violeta Ivanov, candidata Partidului Politic „Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova. De asemenea, politiciana își propune un program național menit să faciliteze viața oamenilor din sate. Aceste idei au fost spuse de Ivanov în cadrul unei întrevederi cu alegătorii din comuna Elizavetovca, raionul Dondușeni.

Aliona Țaulean are 45 de ani și a muncit în calitate de profesor la gimnaziul din localitate. Femeia s-a plâns că după reforma de optimizare a instituțiilor școlare a rămas șomeră.

E foarte greu, fiind singura părinte care cresc doi copii, studenți. Închipuiți-vă cât îmi este de greu să-i întrețin, în timpul de față.  Eu cred că Partidul „Șor” face lucruri bune pentru tot poporul și nu văd să câștige cineva în afară de Violeta Ivanov”.

Sătenii spun că orașul Orhei este un model pentru Republica Moldova, iar acest exemplu trebuie urmat de toate localitățile din țară.

Noi am fost la Orhei și am văzut foarte multe lucruri bune. Drumuri asfaltate, trotuare, treceri pietonale frumose, autobuse de care populația se folosește gratuit. În afară de toate acestea, tot ce propun ei îndeplinesc”.

O să facă drumuri asfaltate, tineretul să aibă atracție. Să fie mai bine, decât o fost până acum”.

Eu în fiecare vineri mă duc și cumpăr crupe, paste, bomboane, biscuiți. Toate sunt mai ieftine. Eu economisesc două sau chiar trei sute de lei.De la magazinul din sat, Merișor”.

Cu susținerea partidului „ Șor”, biserica din Elizavetovca a fost dotată cu cele necesare, iar copiii din sat se pot bucura de un teren de joacă.

Nu în toate satele sunt amenajate.La noi când s-au deschis, au venit oameni din mai multe localități vecine. Moldova este populată, la fiecare 2-3 km sunt comune, sate. Și ei vin la noi, pentru că în localitățile vecine nimeni nu are asemenea trenuri de joacă”, a precizat primarul comunei Elizavetovca, Alexandru Pastuh.

Dacă va ajunge la cârma statului, Violeta Ivanov va redeschide școlile. La fel, ea își propune în mandatul de președinte să promoveze un program național de revitalizare a satelor, prin atragerea tinerilor în localitățile rurale.

Construcția și reconstrucția școlilor, și a punctelor medicale și a spitalelor din centrele raionale. Eu personal, m-am născut și am învățat în sat, înțeleg cât de important este pentru dezvoltarea localității o instituție de învățământ din sat”, a menționat candidatul la funcția de președinte din partea Partidului „Șor”, Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov este a cincea la număr în buletinul de vot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"