NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Voie bună și alai de sărbătoare în Piața Independenței din orașul Bălți

Voie bună și alai de sărbătoare în Piața Independenței din orașul Bălți. Studenți, elevi, profesori, dansatori, sportivi, artiști, angajați ai instituțiilor municipale au defilat de Hramul Orașului.


Acești tineri au îmbrăcat straie de sărbătoare și au demonstrat celor prezenți frumusețea costumului național polonez.

„Aici am venit cu fetele care sunt îmbrăcate într-un costum popular polonez care este specific uneia din cele 15 regiuni din Polonia Regiunea Lotz, este o ținută populară. Noi în fiecare an suntem alături de bălțeni, venim să împărtășim sărbătoarea Hramul orașului de mai bine de 20 de ani”,  a spus Ianina Cazac, președinta Societății Culturii Poloneze din Bălți.

Și rromii au defilat în toată spledoarea lor.

„De Ziua orașului reprezint organizația comunitatea romilor ȘATRO din Bălți, fetele sunt de la Ansamblul LULUDI care se traduce culorile, avem așa un ansamblu pe care îl conduc. Felicit toți bălțenii și le doresc succese și sănătate”, a declarat Aliona Ciuvar, președinta Comunitatea Rromilor din Bălți.

Iar cei de la Crucea Roșie din Bălți au  îndemnat tinerii să se implice mai activ în viața socio-culturală a orașului.

„Suntem Filiala Crucea Roșie din Bălți, suntem cea mai veche și cea mai mare organizație internațională, suntem în mișcare în 186 de țări și avem milioane de voluntari, suntem o organizație nonguvernamentală, o familie mare care oferă persoanelor în dificultate sprijin și ajutor umanitar. Voluntari activi avem până la 50 de persoane, dar echipa crește, avem voluntari de toate vârstele”, a menționat Cristina Crudu.

În cinstea sărbătorii mai mulți bălțeni au ales să poarte ie.

„Am găsit de cuviință să mă îmbrac așa să promovez mai departe dragostea față de cultura și tradițiile naționale îmi este simpatică haina dată.”

De la eveniment nu a lipsit nici demonstrația motorizată a pasionaților de automobile și motociclete. Totodată autoritățile au scos în piață cele mai bune autospeciale ale orașului.

Astăzi, municipiul Bălți împlinește 600  de ani de la prima atestare documentară.

(P).

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"