NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Vor să devină mai bărbați. Peste 220 de soldați în termen au depus jurământul la Bălți

Îmbrăcați ca de paradă, peste 220 militari întermen au depus jurământul de credință Patriei la Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” din Bălți. În cadrul festivităţii, au fost demonstrate tactici de luptă corp la corp. Toți cei prezenți au putut face cunoștință cu armamentul, tehnica și echipamentul militar.


Sergiu Buduianu are 18 ani. Tânărul a decis să facă carieră militară și să servească patriei, așa cum au făcut-o toți bărbații din familia lui.

De mic copil am visat să devin un bărbat adevărat, de pentru a demonstra că pot și că am abilități. Toată familia mea a servit Republicii Moldova, tatăl, bunicul, cred că trebuie să dau dovadă de curaj.  Vreau să fac o carieră de militar, vreau să progresez, vreau să învăț următoarele generații că este demn să servească Republicii Moldova, a menționat SERGIU BUDUIANU, militar.

Tinerii spun că serviciul militar îi va ajuta să se maturizeze și să devină cetățeni exemplari.

Îmi place să facarmata aici și spun și generației următoare să facă armată, să fie bărbați, să apere patria cu onoare.
Am venit în Unitatea Militară, am învățat multe lucruri noi, instrucții de front, să stimez camarazii, să fiu disciplinat și ordonat. Am în plan, a după jumătate de însă rămân pe contract și să slujesc Republicii Moldova mai departe.

Am fost în diferite țări la muncă. Am venit acasă și m-am gândit că trebuie să slujesc patriei.A fost inițiativa mea, pentru că și bunelul și tata au îndeplinit serviciul militar.

Rudele soldaților spun că armata va fi pentru ei o școală a bărbăției. Părinți i-au urmărit cu lacrimi în ochi și cu admirație.

Mă gândesccă o să fie o lecție de viața, o să-l disciplineze, va fi ceva de folos. Adică, anul acesta nu va trece în zadar. O să devină bărbat.
A învățat, după învățătură el singur a decis să facă armata. La ora patru, înainte de a porni la armată, s-a trezit și a spus că eu de azi slujesc. Cu asta s-a terminat. În toată sămbătă, în totă duminica sunt la dânsul. Eu plâng de bucurie, nu de scârbă.
Ne este dor, dar răbdăm. Este doar pentru un an, nu 2-3 ani ca înainte.  Mă mândresc, desigur. Cine merge în armată își face datoria față de patrie.

După eremonie, soldaţii vor  pleca în  concediu pentru cinci zile.

Majoritatea dintre ei sunt din nordul Moldovei, dar avem și din Chișinău, de la Sud. Eu au fost antrenați la cursuri de instruire militară inițială, unde au studiat elementele de bază ale artei militare. Ulterior, vor fi repartizați pentru îndeplinirea serviciului militari în subunitățile Unității Militare de la Bălți, a spus VLADISLAV BACIU, ofițer de presă a Brăgăzii 1 Infanterie Motorizată, Bălți.

Serviciul militar în termen durează 12 luni.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata