NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Vremurile bune vin și la Bălți. Guvernul a aprobat decizii importante pentru viitorul municipiului

Ședința în teritoriu a Guvernului Republicii Moldova a fost una productivă pentru Bălți. Printre cele mai importante decizii aprobate astăzi de către miniștri se numără oferirea unui statul special pentru municipiu, transmiterea mai multor clădiri din gestiunea statului, în cea a orașului, dar și transformarea întreprinderii de divinuri „Barza Albă”, cu o istorie de aproape 80 de ani, în obiect al patrimoniului cultural național al Republicii Moldova.

,,Înseamnă protecție din partea statului pentru această întreprindere, care, căpătând acest statut de patrimoniu cultural național și fiind introdusă, ulterior, în lista întreprinderilor nepasibile privatizării, statul își asumă responsabilitate de protecție și valorificare a acestei întreprinderi și acestei mărci comerciale „Barza Albă”, a declarat Sergiu Prodan, Ministrul Culturii.

Obiect al patrimoniului cultural național vor deveni unele bunuri ale întreprinderii și sălile de degustare. Tot astăzi, după 10 ani de așteptări, Guvernul a votat Legea cu privire la statutul municipiului Bălți, care va avea un impact direct asupra dezvoltării regiunii.

,,Este vorba despre mecanismul separat de colectare a taxelor locale. Sun prevăzute mult mai clar atribuțiile autorităților locale, care vor asigura mai bine veniturile locale”, a declarat Natalia Gavrilița, Prim-ministrul R. Moldova.

În timp ce unii oameni sunt optimiști și au așteptări mari în urma ședinței din teritoriu a Guvernului, alții nu mai cred în vremurile bune.

,,Banii nu ar fi bine ca să rămână centralizați, căci fiecare oraș ar trebui să se ocupe de banii lor, părerea mea personală. Deoarece banii se alocă, se strâng la Chișinău, după aia fac politică cu ei. Eu cred că e mai benefic să rămână banii din buget în teritoriu.

,,Mari așteptări am, eu le încredințez lor. Eu sunt mândră că ei sunt la conducere și am mari așteptări în viitor.

,,Eu cred că nu se va schimba nimic. Dacă nu s-a schimbat până acum nimic, nu cred. Nu mai am încredere în ei. Nu se schimbă nimic, spre rău merge tot”, au spus oamenii.

Miniștrii au votat și pentru transmiterea mai multor clădiri din gestiunea statului în cea a orașul Bălți, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local. Clădirile avariate ar urma să fie renovate prin atragere de investiții și transformate în locuințe cu destinație socială.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"