NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Zăpadă nu-i, dar patinoar este. Cât scot bălțenii din buzunare pentru a se plimba pe patine

Dăcă nu au bani de schi la munte, unii bălțeni și oaspeți ai orașului fac coadă la arena de gheață din Piața „Vasile Alecsandri”. Patinatul le oferă satisfacție și adrenalină, spun ei. Și dacă unii se tem să pășească pe gheață, alții deja cunosc și unele trucuri.

,,Eu sunt pentru prima data pe gheață anul acesta, am mai fost și anul trecut… E frumos, e bine. M-am învățat repede, pentru că eu am experiență de plimbat pe role. Și cam e tot aceeași doar că, aici e gheață acolo e șosea. –Ce trucuri ai mai învățat să faci pe patinuar? –Până când nici unul, mă dau doar pe margină fiindcă mi-e frică.”

,,Gheața e bună. E lunecos aici. Cu vreo doi ani în urmă, puteam să mă dau bine pe patinoar, acum, din păcate, m-am dezvățatMai întâi de toate îmi doresc să mă învăț să patinez corect, iar apoi să învăț și careva trucuri.”

,,Excelent! Numai că vremea de afară ne dă de gol, din cauza că e cald gheața se topește.  Nu am învățat să fac multe trucuri pe gheață. Doar să mă dau cu spatele, întoarceri pe loc, în principiu am învățat doar mișcări de bază. Este o satisfacție pentru mine, mai ales pe timp de iarnă.”, a spus Valentin Melenciuc, locuitor din Bălți.

Atât maturii, cât și copiii profită de minivacanța de sărbători, pe care au așteptat-o și administratorii patinoarului, chiar dacă în aceste zile au mai mult de lucru.

,,Poate 100, 150 de oameni vin aici zilnic. Tarifurile la lumină tot s-au schimbat, ca și prețurile la tot. E 80 de lei pentru maturi, 40 de lei pentru copii până la 7 ani și 70 de lei pentru antrenor”, a spus SERGIU PARASCHIV, administrator

80 LEI PENTRU ADULȚI – 45 MINUTE

70 DE LEI PENTRU ANTRENORI – 45 MINUTE

40 DE LEI PENTRU COPIII PÂNĂ LA 7 ANI – 45 MINUTE

Dar ce nu face un părinte, numai ca să-și scoată copilul din casă și să-i ofere o bucurie.

,,Acestea sunt niște prețuri mari pentru Moldova noastră, nu doar la patinoar, dar și pentru orice. Sunt pensionari care au pensia până la 1000 de lei, dacă își doresc să-și ducă nepoții la un patinuar, cum să îl ducă ei?”, a spus o bătrână.

,,E ok prețul, important ca cei mici să se distreze, restul nu conteazăPentru copii e bucurie, nu contează, într-adevăr, banul. Mie îmi pare ok, nu este un preț exagerat, pentru cei care își permit”, a spus o mamă.

Cei care încă nu știu să patineze, pot beneficia de ajutorul unui antrenor.

,,Antrenorul învață copiii mai ușor să patineze.  Sunt copii care nu sunt dezvoltați la patinare, sunt din cei care patinează bine, și din cei care nu prea”, a mai adăugat SERGIU PARASCHIV, administrator

,,Desigur. Se apropie de mine copiii și mă întreabă cum de reușesc să mă dau pe gheață atât de bine. Eu le spun că mai întâi de toate este important ca șireturile să fie strâns legate, iar apoi le arăt o mișcare, două, și după asta ei reușesc să se plimbe pe gheața 45 minute”, a spus Valentin Melenciuc, locuitor din Bălți.

,,Atunci când pășiți pe patinuar, este important să țineți cont de trei reguli. În primul rând șireturile să fie bine legate, să respectați distanța socială, și cât de cât să încercați să vă mențineți echilibrul”, a spus NICOLETA PÎNZARU, reporter Nord News

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata