NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Zăpada taie din viteză și crește nemulțumirea șoferilor din nordul Republicii Moldova

Pe traseele naționale din nordul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă, după ce în ultimele două zile drumurile au fost acoperite cu zăpadă. Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

Șoferii care circulă pe traseul Bălți – Briceni spun că, deși drumurile au fost deszăpezite, totuși, pe asfalt trebuie aruncat material antiderapant, pentru a preveni accidentele rutiere.

Nu prea trebuie, mai bine, desigur, să o curățe, a spus un șofer.

Este iarnă, lunecos, desigur că este periculos.  Eu aștept, mi-au spus că mai târziu vor curăți drumul și va fi mai simplu de circulat și m-am gândit să aștept, ca să nu cheltui combustibil, a spus un șofer de tir.

Foarte rău. – De ce rău? – Pentru că nu curăță, nu se aruncă antiderapant, a mai adăugat un alt șofer.

Și locuitorii municipiului Bălți sunt nemulțumiți de activitatea Serviciilor Comunale. Oamenii afirmă că străzile orașului n-au fost curățate operativ.

Este groaznic. Ieri noapte, mă deplasam cu mașina acasă de la serviciu, iar în regiunea restaurantului „Astoria” a fost groaznic, era imposibil să merg. Nu lucrează ei, nu se vede acest lucru. Chiar și acum, ziua, mergi și nu se curăță nimic, nu se face nimic, a spus o femeie.

Orașul face față zăpezii? – De parcă nuMergeți mai departe, la poteca de acolo, copiii alunecă din cauza că nu a fost strânsă zăpada. Aici da, dar acolo? La cartierul opt sau la cartierul Pământeni nu s-au deszăpezit deloc străzile.

Dacă ar fi lucrat normal, cel mai probabil că nu ar fi fost așa de multă zăpadă pe drumuri. O porțiune din drumurile centrale au fost curățite, dar în rest, e prăpăd, au spus bălțenii.

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au declarat că, pe parcursul zilei, drumarii au fost antrenați în lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului.

Pe timp de noapte și până dimineașă au fost utilizate peste 2400 de tone de antiderapant și pe parcursul zilei peste 1500 de tone. Dacă facem comparație cu necesarul pentru intervenții este o situație normală și s-a acționat după condițiile climaterice care, a declarat Ion DrucecDirector Adjunct, Î.S. „Administrația de Stat A Drumurilor”.

În cazul dificultăţilor în trafic, pentru a solicita intervenţia drumarilor, participanţii la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. Totodată, în caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze la Dispeceratul Central Municipal, sau la 112.

1 Comentariu
  1. Alexei spune

    Asta-i Moldova!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"