NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Zece zile de căutări disperate ale minorei dispărute sub gheaţa râului Nistru

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă continuă căutările terestre pentru depistarea minorei în vârstă de 12 ani dată dispărută, după ce a căzut pe gheaţa subţire a râului Nistru.

Echipe de salvatori, pompieri voluntari, dar şi oameni din localităţile raionului Anenii Noi efectuează căutări timp de 10 zile, însă deocamdată fata nu a fost depistată. Pe parcursul zilei de 3 martie căutările au fost efectuate pe malul râului din localităţile Teliţa, Gura Bâcului, Roşcana şi Varniţa. Mai mult, salvatorii au comunicat cu responsabilii staţiilor de pompare de pe râu şi a Portului Fluvial Varniţa, pentru ca aceştia să informeze autorităţile în cazul în care depistează corpul minorei.
Iniţial, căutările au fost desfăşurate subacvatic, iar la operaţiune au participat echipe de scafandrieri IGSU cu scaner sonor inclusiv voluntari cu şi sisteme de scufundare. După 4 zile de acţiuni intense, căutările au continuat pe cale terestră. Pentru eficientizarea acţiunilor în misiune au fost implicate Inspectoratele teritoriale de poliţie din raioanele Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă, dar şi poliţiştii de frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata