NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De Ziua Copiilor, zeci de colective artistice au urcat pe scena din Bălți

Un spectatcol de muzică și dans a fost organizat astăzi în incinta Palatul Municipal de Cultură. Pe scenă au evoluat zeci de colective artistice care au creat o adevărată sărbătoare de Ziua Internațională Copiilor.


Eu sunt o prințesă, arăt copiilor cum nu trebuie să fie, arăt că trebuie să zâmbim permanent și să ne bucurăm pentru că avem această posibilitate

Am dansat pentru ziua copilului. Facem parte din trupa „Grație”. Am avut emoții, dar am depășit totul.

Tinerii artiști nu au urcat pe scenă mai mult de un an de zile.

Slavă Domnului că putem să evoluăm. Pentru copii a fost dificil pentru că nu au dansat pe scenă un an de zile, și pentru ei este important ca astăzi să arate cu ce s-au ocupat un an întreg și să le dăruiască sărbătoare celorlalți copii”, a spus profesoara de dans Natalia Ghilețchi.

Am implicat în activitate în jur de 26 de colective, cu muzică populară, muzică ușoară, dans popular și modern, cu scenete de teatru. Sper că am reușit să aducem bucuria în sufletele copiilor care ardeau de nerăbdare să iasă în scenă după o lungă perioadă de timp”, a menționat directorul  artistic al Palaltului Municipal de Cultură Viorica Bold.

Părinții spun că din cauza vremii posomorâte vor sărbători Ziua Copilului acasă în familie.

O să sărbătorim frumos în familie, vom vedea după vremea de afară, vom avea de toate câte un pic. 

1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor – UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată COPIILOR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata