NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Zelenski și-a chemat contracandidatul la dezbateri, pe stadion. Ce i-a răspuns Poroșenko

Candidatul pentru funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, care a adunat cele mai multe voturi, peste 30% în prima rundă de alegeri și actualul președinte al Ucrainei Vladimir Poroșenko se vor întâlni la dezbateri electorale… pe stadion.
Zelenski a lansat un videoclip, unde anunță că va participa la dezbateri. În acest sens, Zelenski l-a chemat pe contracanditatul său, actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, ca dezbaterile să aibă loc pe Stadionul Olimpic de la Kiev.„Mă adresez către Petro Poroșenko. Mă chemați la dezbateri. Credeți că nu voi accepta, mă voi ascunde sau ignora. Nu. Eu nu sunt dumneavoastră în anul 2014. Eu vă accept provocarea.  Iată condițiile mele: vă aștept pe Stadionul Olimpic, dezbaterile vor avea loc în fața cetățenilor, iar toate posturile TV vor avea acces să transmită live, toți jurnaliștii vor avea acces. Candidații sunt obligați să treacă un control medical și să prezinte cetățenilor că între ei nu sunt alcoolici și dependenți de droguri.  Ucraina are nevoie de un președinte sănătos. În semn de respect către măcar a treia parte dintre alegători, sunteți obligat să spuneți că dezbaterile vor avea loc nu cu marioneta Kremlinului sau a lui Kolomoiski, nu cu un clovn, dar cu candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski. Vă dau 24 de ore. Gândiți-vă”, spune Zelenski în mesajul său. 

Володимир Зеленський іде на дебати!

Володимир Зеленський іде на дебати!

Gepostet von Команда Зеленського am Mittwoch, 3. April 2019

Ulterior actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a răspuns printr-un video propunerii lui Vladimir Zelenski, liderul primului tur al alegerilor prezidențiale, în legătură cu organizarea dezbaterilor de pe Stadionul Olimpic. Poroșenko a scris că legea electorală determină desfășurarea dezbaterilor între candidați în ultima vineri înainte de ziua re-votării, între ora 19:00 și 22:00.
Poroșenko a publicat pe Facebook un clip în care a reamintit că regulile dezbaterii sunt enunțate în lege – acestea se pot organiza de televiziunea publice, cu transmisiune pe toate canalele de televiziune pentru zeci de milioane de oameni. „Dar dacă pe stadion, atunci pe stadion să fie. Te aștept, Vladimir Aleksandrovici”, a spus Poroșenko la finalul video-ului.
Comisia Electorală Centrală din Ucraina a publicat rezultatele alegerilor prezidenţiale după procesarea a 100% din procesele verbale.
Candidatul la preşedinţia Ucrainei, Vladimir Zelenski, a învins primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale cu rezultatul de 30,24% din voturi, actualul președinte, Petro Poroșenko, a fost susținut de 15,95% dintre cetățeni, liderul partidului Batkivschina, Iulia Timoșenko, a fost votată de 13,4% din ucrainenii care au participat, scrie Libertatea Cuvântului.

Aceste date au fost publicate pe tabelul interactiv al CEC după procesarea a 100% din procesele verbale.
Liderul „platformei de opoziție – pentru viață”, Iurii Boiko, ocupă locul al patrulea, obținând 11,67% din voturile alegătorilor.
Liderul partidului „Poziția civilă”, Anatolie Grițenko, a acumulat 6.91%, fostul șef al SBU Igor Smeşko – 6.04%, liderul Partidului Radical, Oleg Leaşko, – 5.48%.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"