NordNews
Avem ce spune

Viitorul Republicii Moldova depinde de mica înțelegere dintre Dodon, Putin și Krasnoselski

 Între președintele Igor Dodon și între Vadim Krasnoselski, liderul Transnistriei.Există o colaborare ascunsă de ochii lumii. Declarațiile au fost făcute de analistul politic, Anatol Țăranu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Când se vorbea despre participare transnistrienilor la alegerile prezidențiale din această toamnă, liderii separatiști de la Tiraspol au fost foarte categorici. „Nici într-un caz. E problema lor. Noi nu participăm”. Și mai târziu, în mod miraculos, acolo s-a spus, totuși, „Pe data de întâi noi o să deschidem așa-zisul hotar. Scuipăm noi pe toate măsurile anticovid. Chestia asta dă de bănuit. Există un „Deal” între lideri. Eu nu cred că decizia despre participarea transnistrienilor la alegerile din noiembrie, au fost luate doar pe axa Chișinău – Tiraspol. La Tiraspol a venit comanda de la Moscova și eu au reacționat promt”, a declarat Țăranu.

Este de menționat că Igor Dodon este primul oficial moldovean din ultimii 30 de ani care a rostit sintagma „preșdintele Transnistriei”.

Precizăm că în turul al doilea al scrutinului prezidențial din 13 noiembrie 2016, peste 15.000 de transnistreni votaseră. Iar la alegerile parlamentare din 2019 au participat aproximativ 45 000 de cetățeni.

În regiunea Transnistriană există 85000 de cetățeni cu drept de vot în Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"