NordNews
Avem ce spune

Viitorul șef al Serviciului Vamal – un deputat PAS. Confirmat

Igor Talmazan, deputat pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) urmează să fie anunțat drept noul director al Serviciului Vamal. Deși nu există un anunț oficial, nici din partea Guvernului, nici din partea Serviciului Vamal, Igor Talmazan a confirmat pentru ZdG numirea în noua funcție, scrie zdg.md.

Igor Talmazan a precizat pentru ZdG că ordinul de numire în funcție a fost semnat vineri, 3 septembrie, dar că acesta intră în vigoare de luni, 6 septembrie. „Da, pot să vă confirm. Ordinul a fost semnat vineri, dar va intra în vigoare de luni. Astăzi încă nu reprezint Serviciul Vamal”, a precizat Igor Talmazan.

Un anunț oficial despre numirea lui Igor Talmazan în funcția de șef al Serviciului Vamal urmează să fie făcut în următoarele zile.

Cine este Igor Talmazan, viitorul șef al Serviciului Vamal

Igor Talmazan este deputat în Parlament, ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). El a fost al 34 în lista partidului la alegerile anticipate din iulie curent. Anterior, Talmazan a fost șeful Cabinetului Preşedintelui Fracţiunii parlamentare PAS din Parlamentul precedent, iar înainte de asta a fost șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu, fosta lideră a PAS. Talmazan a fost, anterior, consilier municipal și reprezentant al Partidului Liberal, inclusiv în funcția de viceministru al Mediului sau în cea de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat.

Igor Talmazan raportează, în declarația de avere depusă la CEC pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, venituri de aproape 300 de mii de lei pentru perioada 2019 – 2020. El declară și trei automobile, inclusiv un Kia Sportage, fabricat în 2014 și deținut din 2019 prin uzufruct. Un automobil l-a vândut în 2020, primind pentru el un avans de 30 de mii de lei. El deține și firma „SQS Group”, cu activități declarate în domeniul transportului rutier de mărfuri.

Serviciul Vamal a rămas fără director după ce, Sergiu Burduja a depus cererea de demisie din funcție miercuri, 1 septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata