NordNews
Avem ce spune

Viktor Ianukovici a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru înaltă trădare de patrie

Fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, a fost găsit vinovat de trădare de patrie și a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel din Kiev la 13 ani de închisoare. Sentința a fost anunțată în absenţa celui acuzat, acesta fiind în continuare în Rusia.

Curtea de Apel a respins solicitarea de contestare depusă de avocații Viktor Ianukovici. Vezi decizia mai jos.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru înaltă trădare, complicitate cu agresiunea militară împotriva Ucrainei şi atentat la adresa integrităţii teritoriale a Ucrainei. Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, l-a acuzat pe Ianukovici că i-ar fi scris preşedintelui rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina.

anukovici a negat mereu acuzaţiile formulate împotriva sa, inclusiv cea că a ordonat folosirea forţei împotriva protestelor de pe „Maidan”, între noiembrie 2013 şi februarie 2014.

Rusia a respins mai multe solicitări din partea Ucrainei pentru extrădarea lui Ianukovici. Când devenise evident că acesta din urmă va pierde puterea, serviciile secrete ruse au reuşit să-l scoată din Ucraina pe 22 februarie 2014 şi ulterior el a primit azil în Rusia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"