NordNews
Avem ce spune

Vila de la Condrița, un viitor centru de plasament pentru femei. Petiție online

Activista civică, Constanța Dohotaru a lansat o pentiție online, prin care cere ca Vila de la Condrița să fie transformată într-un centru de plasament temporat pentru femeile ce au devenit victime ale violenței domestice.

„Mai exact, pentru femei victime ale violenței sau hărțuirii domestice – un centru de plasament temporar a femeilor cu copii. Conform unor date, 73% din femeile Moldovei sunt supuse cel puțin unei forme de violență din partea partenerului. Această vilă, ar putea adăposti ZECI de femei, acum, pe timp de PANDEMIE, când multe alte centre de plasament sunt în carantină și nu pot să le adăpostească. Dar, prinse între patru pereți cu agresorul, în izolare domestică, cazurile de agresiune asupra femeilor exploadează, iar apelurile la Telefonul de Îndredere de la Centrul Internațional „La Strada Moldova” – 0 8008 8008, au crescut cu 35%!
În mijlocul Codrilor, având în grijă sau priajmă aer, liniște, femeile vor putea simți siguranță fizică / emoțională / psihologică / pandemică. Din presă putem afla că pe teritoriul vilei cresc păsări, existând chiar și un incubator pentru a scoate pui, o seră pentru legume cu sistem propriu de irigare, stupi de albini și o livadă, deci femeile ar putea crea o comunitate autosuficientă care poate deveni o afacere socială, sprijinită de stat…Ar fi util și un PAS important, după atâția zeci de ani de misoginism, sexism, violență, tăcere din partea autorităților și a partidului aflat la putere.
Vila prezidențială de la Condrița costă statul peste 1.000.000 (un milion de lei) pe an și este situată la o distanta de 35 de kilometri de capitala, se indinde pe o suprafata de peste 500 de hectare.”, se arată în textul publicat pe pagina online a activistei.
Mesajul a fost transmis în contextul celor 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen și cu ocazia intrării în curând în funcție a Președintelui Maia Sandu.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata