NordNews
Avem ce spune

VIN CU PELIN // Anul 2022 a fost cum a fost. Sperăm să vină unul mai bun…

Salut! Anul acesta, care e pe sfârșite, a fost, ca și 2020, despre lucrurile cu adevărat importante – despre solidaritate, bună înțelegere, compasiune. A trebuit să mai învățăm o dată lecția de după pandemie – că viața e fără preț și trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem, aici și acum, căci nu se știe ce ne așteaptă mâine. Că pacea și sănătatea sunt cu adevărat lucrurile cele mai prețioase și dacă le avem, nu ne mai sperie nicio criză. Că în situațiile dificile, contează să ai pe cineva alături care să-ți dea o mână în ajutor, și Doamne păzește și apără de un pretins frate care-ți vine în ospeție cu tancul.


În anul acesta a devenit clar pentru oricine încotro trebuie să meargă Republica Moldova – spre Europa, adică spre democrație, solidaritate, dezvoltare și civilizație, sau spre Rusia – un stat agresor care vrea să ne întoarcă într-un trecut de care încă n-am apucat să scăpăm definitiv. Iar faptul că țara noastră a obținut statutul de candidat la aderare la UE înseamnă un pas foarte important, care de mult trebuia făcut, numai că rânza politicienilor noștri au fost, timp de 30 de ani, mai presus de binele și viitorul acestui stat.

Uniunea Europeană ne-a susținut, ne susține și ne va susține în acest parcurs pe care ni l-am asumat. Și fiindcă asta e alegerea noastră, trebuie să fim cu toții conștienți și responsabili, pentru că fiecare dintre noi poate contribui cu ceva. Să fim mai atenți față de drepturile tuturor, să nu tolerăm corupția, să fim mai cu grijă față de mediul înconjurător, să nu aruncăm gunoiul din ogradă peste gard, să nu mai otrăvim lacurile, râurile și fântânile, să consumăm responsabil resursele și așa mai departe. Până să ajungem membri ai Uniunii Europene cu acte-n regulă, ar fi bine să devenim europeni în cuget, simțire și atitudine.

Tradițional, la hotarul dintre ani, ne dorim ca toate cele rele să rămână în urmă și anul care vine să ne aducă doar lucruri bune.

Să dea Dumnezeu ca în 2023 să avem pace! În primul rând, pace. Să fim sănătoși, optimiști și, în pofida tuturor greutăților, să trăim frumos și cu demnitate. Inflația și crizele de tot felul sunt niște provocări trecătoare, care ne fac mai puternici, mai uniți și mai determinați în dorințele noastre. Să fie un an cu spor în toate, ploi la vară, lume-n țară, să faceți doar lucruri frumoase, ca noi să vă oferim, zi de zi, doar știri pozitive și de bine.

La Mulți Ani!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"