NordNews
Avem ce spune

«VIN CU PELIN» „Maia Sandu îi de jină…”

Salut! Ne place, nu ne place, dar așa suntem noi, moldoveniimereu căutăm vinovat pentru insuccesele și durerile noastre. E de vină soția, soacra, vecinul, cumătra, fina, văcarul, sau mai ales primarul. De cele mai multe ori, dăm vina pentru tot și toate pe cei care ne-au condus sau ne conduc, că, de, sunt oameni și greșesc, fie că fără voia lor, fie cu premeditare.

Hai să înțelegem, pur și simplu, pământul acesta și să înțelegem că prim-ministrul are tot 24 de ore în zi. Numai că așteptările de la dânsul sunt de sute de ori decât de la fiecare dintre noi în parte. Voi, pur și simplu, nu vă imaginați, la modul serios, ce înseamnă R. Moldova azi. Asta e un munte de probleme, un munte imens de probleme, și curge sânge, ceva nu ajunge, arde focul, cineva nu mai poate și toate chestiile acestea trebuie tratate cu maximă responsabilitate.”

Și numai pe cine n-am făcut noi vinovați – pe turci și tătari, care ne-au cotropit câteva secole, pe ruși, care ne-au „eliberat” în ’44, pe cei din vina cărora s-a prăbușit Uniunea Sovietică, pe agrarieni, pe frontiști, pe comuniști, pe democrați, pe Snegur, pe Lucinschi, pe Voronin, pe Chirtoacă, pe Ghimpu, pe Plahotniuc, pe Dodon, iar acum, de toate relele care se întâmplă pe aceste petic de țară vinovată se face Maia Sandu.

Plouă prea mult și cresc buruienile, crapă cireșele și nu se coc cum trebuie căpșunile, Maia Sandu e de vină. Se scumpesc carburanții într-o veselie, tot e din cauza Maiei Sandu. Situația e cam ca la Gheorghe Urschi, doar că acolo vinovat de toate se făcea, vă amintiți, altcineva

În țărișoara noastră minunată prețurile cresc ca pe drojdii, aproape că de la o zi la alta. Și acest lucru nu se întâmplă de ieri, de alaltăieri.

Îți vine să-ți iei lumea-n cap, nu alta. Iar în asemenea situație, președintele nu poate să intervină. Republica Moldova nu este stat prezidențial, deși unora le-ar fi plăcut să fie așa. Există niște instituții care trebuie să aibă grijă ca scumpirile să aibă loc doar atunci când altfel nu se poate. Numai că aceste instituții nu-și onorează angajamentele. Și nici în asta nu e vina președintelui.

Stabilirea prețului la carburanți, bunăoară, ar trebui să fie treaba celor de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Însă nici ANRE, acum, nu are suficient pârghii pentru a controla ceea ce se întâmplă. Până în 2018, petroliștii aveau voie să pună 10% adaos pentru angro și încă 10% pentru comercializarea la pompă. Acum, să ne amintim cine era, în 2018, la guvernare și au schimbat legea, în folosul lor.

De la începutul acestui an, de când scumpirile la benzină, motorină și gaz lichefiat se țin lanț, directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE a propus parlamentului câteva măsuri pentru a opri majorările. Însă acestea nu au fost luate în seamă de către deputații care nu dormi de grija poporului.

Pe 11 iulie, vom avea alegeri parlamentare anticipate. Ne dorim mult ca după asta să avem un parlament care chiar să aibă grijă de cetățeni. Un parlament fără deputați care se vând cu puciokul și fără alianțe care sunt o catastrofă pentru țară.

Viitorul nostru este în mâinile noastre. Curaj și fruntea sus, națiune!

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata