NordNews
Avem ce spune

„Vin moldovenii!”. Bloggerul D. Galbur reanimează un partid de peste 100 de ani

În Republica Moldova va apărea o nouă formațiune politică – Partidul Național Moldovenesc. Anunțul a fost făcut de bloggerul Dragoș Galbur, medic de profesie, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.

„Putem începe propria noastră mișcare și chiar o pornim. Eu, împreună cu mai mulți tineri, cu studii în străinătate, cu experiență în scriere de proiecte internaționale, oameni care au adus bani în Republica Moldova, oameni care au lucrat în administrație publică, în sistemul de învățământ, sistemul de sănătate, noi toți punem baza unei formațiuni politice conservatoare moderne de centru-dreapta. Chiar dacă s-ar părea că cuvântul „modern” nu prea vine în armonie cu doctrina conservatoare, eu zic că vine, pentru că noi trăim în anul 2022 și trebuie să reieșim din faptul că noi suntem moderni. Prin acest partid/formațiune, oameni frumoși care mă susțin și cu care am pornit pe acest drum nemilos și greu vrem și vom schimba radical lucrurile”, a declarat Dragoș Galbur.

Noua formațiune politică se va numi Partidul Național Moldovenesc și va avea la bază doctrina unui partid conservator modern de centru-dreapta. Acesta va fi format din tineri specialiști cu studii în străinătate și cu o vastă experiență în diferite domenii publice.

Acest partid vine să unească, să promoveze discursul de unitate, dragoste, de ajutor al aproapelui și vine să unească aici, în primul rând. Partidul nu l-am inventat eu. E mai degrabă o renaștere a unui partid istoric. Se va numi „Partidul Național Moldovenesc”. Partidul Național Moldovenesc (PNM) a fost fondat în aprilie 1917 de către intelectualitatea moldovenilor din Basarabia, când Basarabia era încă în componența Imperiului Rus. A fost fondat de către Constantin Stere, Pan Halippa, Vasile Stroescu, Daniel Ciugureanu, de toată intelectualitatea istorică basarabeană. Eu am calculat și am stat ani de zile și m-am gândit la o formulă împăciuitoare pentru Republica Moldova, care să nu dezbine, să nu creeze caste politice, dar să unească. […] Eu m-am inspirat de la strămoșii noștri și cred că formula aceasta a unui partid național moldovenesc, conservator, creștin, tradițional, un partid care să promoveze valorile noastre naționale și creștine, să promoveze toleranța este cea mai bună formulă. Suntem deja în proces, facem întâlniri, scriem, împărtășim idei. Acest partid va ajunge acolo unde ne propunem noi, pentru că avem un avantaj pe care nu îl are practic nimeni. Timpul. Noi avem timp și timpul este cea mai prețioasă resursă”, a conchis Dragoș Galbur.

Potrivit platformei diasporaconnect.md, Dragoș Galbur are 34 de ani și este de profesie medic stomatolog, dar și masterand în drept penal și criminologie. În timpul mandatului Ruxandei Glavan, Galbur a fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău. A deținut și funcția de consilier medical la cel mai mare spital privat din Transilvania – Spitalul Sf. Constantin din Brașov. A urmat programul MBA în Healthcare Management la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"