NordNews
Avem ce spune

Vin zile negre pentru Soroca

Din cauza că municipiul și raionul Soroca se află sub COD ROȘU de alertă epidemiologică, sărbătorile de importanță națională vor fi marcate altfel. De Ziua Independenței Republicii Moldova (27 august), la Soroca este programată doar tradiționala depunere de flori, într-un cerc restrâns de persoane, în special autorități.

Cu prilejul hramului Sorocii, care este marcat la 28 august, în orașul Soroca erau planificate mai multe activități culturale, însă din cauza pandemiei, și acestea au fost amânate.

Aleșii raionali au anulat și „Gala Limbii Române”, programată pentru data de 31 august curent, la Cetatea Soroca. Totul în conformitate cu Decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Soroca, în care este stipulat că „în condițiile gradului de alertă cod roșu, sunt interzise adunările și/sau evenimentele sub orice formă.”
În aceste condiții, festivitatea de premiere a Concursului de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu) ediția a II-a va avea loc, ca și la prima ediție, la sediul Consulatului General al României la Bălți, în data de 31 august 2021, începând cu ora 16.00.

Amintim că, la începutul lunii august, autorităţile au instituit COD ROȘU, după ce în ultimele săptămâni a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus, iar tot mai multe cazuri sunt de import. Totodată, în raion, rata de vaccinare anti-COVID-19 este mică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata