NordNews
Avem ce spune

Vine marea scumpire. În februarie va crește tariful la energia electrică

FEE Nord și Premier Energy au venit cu solicitarea de majorare a tarifului pe fundalul majorării costului energiei electrice de la CET-ui care acoperă cam 20% din necesarul Republicii Moldova, a explicat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, scrie Bani.md.

Ministrul nu crede că în prezent se așteaptă la o dublare a tarifului la energia electrică.

ANRE va face calculele și în zile următoare va veni cu această ajustare a tarifului la energia electrică. Sau vehiculat cifre de 30%, inclusiv și Premier Energy a spus că această majorare le-ar permite să treacă de perioada de iarnă când consumul de la CET-uri este mai mare”, a precizat ministrul Infrastructurii.

Referindu-se la perioada când tarifele la curentul electric ar putea crește, Spînu a menționat,  în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că „cel mai probabil ajustarea tarifelor va fi făcută în februarie”.

După scumpirea energiei electrice din februarie, în februarie vom avea o nouă majorare, în condițiile în care Centrala de la Cuciurgan intenționează să majoreze prețul energiei electrice livrate Republicii Moldova. Or, ministrul Spînu afirmă că va discuta reprezentanții INTER RAO.

Voi discuta cu cei de la Cuciurgan dacă putem avea o prelungirea contractului, în situația de urgență, cu câteva luni pentru a nu admite majorarea costului energiei. Acest lucru s-a întâmplat și în anul 2020”, a mai spus Spînu.

În data de 24 ianuarie, FEE Nord a depus la ANRE o solicitare de majorarea a tarifului la energia electrică. Reprezentanții companiei cer cost de 3.06 lei/kwh. Iar la începutul lunii ianuarie, cel mai mare distribuitor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy s-a adresat cu o solicitare la ANRE de majorare a tarifelor la energia electrică pentru consumatori. În prezent, tariful pentru populație este de 1,51 lei/kWh, iar dacă solicitarea Premier Energy va fi acceptată de ANRE, prețul per kWh va ajunge la 2,79 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"