NordNews
Avem ce spune

Vino să sărbătorim Ziua Europei, pentru că împreună suntem mai puternici!

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova vă invită să sărbătorim împreună Zilele Europei şi 10 ani ai Parteneriatului Estic.
Cu această ocazie, la Chișinău și Cahul vor fi organizate evenimente culturale unde cetăţenii Republicii Moldova pot să cunoască mai bine cultura, obiceiurile, bucătăria ţărilor europene, dar şi ce schimbări a creat susţinerea oferită de UE ţării noastre.

Pe 11 mai, începând cu ora 13:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău va fi deschis Orășelul European, unde vizitatorii vor putea afla mai multe despre cultura și tradițiile țărilor europene. Aceștia vor putea gusta din bucătăria europeană şi învăța câteva expresii într-o limbă europeană pe care nu o cunosc.
Cei pasionați de muzica clasică și nu doar vor putea asculta un concert simfonic, care va începe în scuarul Catedralei în aceeași zi, la ora 19:00. În scenă vor evolua Moldovan National Youth Orchestra și corul La La Play.
Iubitorii de film și muzică sunt așteptați şi pe 12 mai în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, unde, începând cu ora 14:00, unde formația Jazz’n’Chisinau va ține un recital, urmat de proiectarea filmului german About a Girl. Cei care vor să asculte live formaţia Via Dacă, o vor putea face după film, la ora 17:00. După concertul celor de la Via Dacă, va avea loc proiecția a două filme – Moromeții 2 (România) și Truman (Spania).

Pe 18 mai, capitala de sud a Republicii Moldova, orașul Cahul, va găzdui, în Piața Independenței, Orășelul European. Orășelul va primi vizitatorii de la ora 14:00 până la ora 24:00. Şi acolo oaspeții vor avea parte de un program muzical, vor cunoaște cultura și gastronomia țărilor membre UE, și care sunt proiectele de asistență care sprijină diverse domenii și instituții din țara noastră. Ca și la Chișinău, în Piața de la Cahul va fi amenajată și o zonă pentru copii.
În aceeași zi, la ora 17:00, în sala festivă a Universității B. P Hașdeu din Cahul va avea loc un concert simfonic cu genericul „Valori românești și europene”, iar între orele 20:00 și 24:00 doritorii vor putea urmări pe un ecran mare finala celei mai cunoscute competiții muzicale din Europa – a concursului Eurovision. Evenimentul va fi precedat de un concert al interpretei Cristina Scarlat.
Pe 19 mai, în Piața Horelor din Cahul, începând cu ora 12:00, cinefilii sunt așteptați să urmărească câteva producţii europene de succes, printre care:
Timm Thaler, film german pentru copii, Au revoir la-haut, dramă istorică franceză, și Cenușa pe zăpadă, o producție lituaniană.
Veniţi să sărbătorim împreună Ziua Europei! Împreună suntem mai puternici.
Material publicat cu sprijinul Uniunii Europene. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția oficială a Uniunii Europene.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"