NordNews
Avem ce spune

Violeta Ivanov: Fiecare cetățean trebuie să aibă un venit minim garantat, în medie de 2000 de lei

Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, susține că statul are obligația să ofere garanții sociale cetățenilor țării prin a le oferi un venit universal de bază care să nu fie mai mic decât minimul de existență.

Potrivit ei, aceasta este una din inițiativele Partidului „ȘOR”, lansată încă în 2019, dar care este plagiată în actuala campanie electorală de către către candidații altor partide la fotoliul de președinte al țării.

Violeta Ivanov, candidata desemnată la funcția de șef al statului de Partidului „ȘOR”, a vorbit despre acest subiect la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4.

„Am văzut că unii oponenți de-ai noștri politici preiau inițiativele Partidului „ȘOR” din programul nostru electoral din 2019. Mă refer la inițiativa privind asigurarea de către stat a fiecărui cetățean cu un venit universal de bază. L-am auzit pe Andrei Năstase prezentând această inițiativă ca pe un know-how”, a declarat Violeta Ivanov.

Deputata a menționat că implementarea inițiativei este reală și că Partidul „ȘOR” promovează această idee de doi ani. Formațiunea va insista în continuare pe adoptarea ei, mai ales că asemenea experiențe există într-un șir de țări.

„Aceasta este o garanție a statului față de cetățenii săi. Noi venim cu argumente și calcule foarte clare în acest sens”, a menționat Violeta Ivanov.

Vicepreședinta fracțiunii Partidului „ȘOR” a mai amintit la N4 că inițiativele legislative ale deputaților formațiunii, care sunt respinse sau blocate în Legislativ, sunt plagiate și se regăsesc fie în proiecte de legi ale guvernului, fie în unele inițiative legislative ale majorității parlamentare.

În sesiunea parlamentară de primăvară-vară deputații Partidului „ȘOR” au elaborat și depus în Legislativ 18 proiecte de legi, în mare parte pe domeniul social. Toate însă au fost respinse de către majoritatea parlamentară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"