NordNews
Avem ce spune

Violeta Ivanov înregistrează o creștere spectaculoasă în sondaje. Expert: este de departe surpriza campaniei

Candidata Partidului Politic „ȘOR” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Violeta Ivanov, a ajuns la un nivel al intenției de vot la 11%, situându-se pe locul doi în topul preferințelor populației din stânga Nistrului și pe locul trei în diasporă, potrivit datelor unui sondaj prezentate luni, 26 octombrie de compania IData. Experții o consideră că Violeta Ivanov „surpriza campaniei electorale”, având în vedere creștere spectaculoasă pe care a înregistrat-o.(P)

Astfel, potrivit sondajului, la nivel național Violeta Ivanov se bucură de susținerea a 11% din respondenții deciși. În diasporă, pentru Violeta Ivanov și-au exprimat intenția de vot 9,2%, fiind pe locul 3, dar raportat la numărul de cetățeni care au o opțiune, intenția de vot pentru Violeta Ivanov ar fi de aproximativ 17%. Violeta Ivanov este pe locul doi în intenția de vot a cetățenilor din stânga Nistrului.

Violeta Ivanov este surpriza acestei campanii electorale, consideră expertul Mihai Bologan, directorul IData, care menționează că aceasta a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere. „Violeta Ivanov este pe departe surpriza campaniei. Ea a crescut constant, cred că are cea mai spectaculoasă creștere în campanie pentru că a început de la zero și e singurul candidat care nu este sau nu a fost lider de partid”, potrivit expertului.

Și Partidul „ȘOR” se menține în topul încrederii și al intenției de vot al cetățenilor, menținându-se pe locul trei, dar în creștere față de sondajele precedent. Formațiunea ar obține 12,7% în cazul unor alegeri parlamentare anticipate și ar obține 15 mandate de deputat, adică de peste două ori mai mult decât a obținut la alegerile parlamentare din 2019.

Liderul formațiunii, Ilan Șor, este în top 3 al clasamentului politicienilor la capitolul încredere din partea populației, cu 15%.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-24 octombrie pe un eșantion de 1231 de respondenți, marja de eroare fiind de 2,8%.

Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"