NordNews
Avem ce spune

Violeta Ivanov: "Partidul ȘOR este profund dezamăgit de activitatea guvernului Chicu"

Deputații din grupul „Pro Moldova”, Partidului Acțiunea și Solidaritate, Partidului Demnitate și Adevăr și Partidul „Șor” au venit în această dimineața la Parlament pentru a face ședința Legislativului. Aceasta, însă nu a avut loc din lipsă de cvorum.

În acest sens, vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov a susținut un briefing de presă unde a anunțat că deputații fracțiunii sale s-au prezentat în sala de ședințe a Parlamentului, în contextul în care Republica Moldova este tot mai afectată de virusul de tip nou Covid-19.

Suntem nevoiți să constatăm astăzi cu îngrijorare că situația epidemiologică și situația economică a Republicii Moldova se agravează pe zi ce trece. Timp de aproape 3 săptămâni, numărul mediu de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 este în continuă creștere, iar acțiunile dezorientate ale autorităților și, mai ales, lipsa lor în general, crează o perspectivă sumbră pentru Republica Moldova și pentru cetățenii săi”, a declarat parlamentara.

Mai mult, conform Partidului „ȘOR”, Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă în momentul în care întreprinderile se inchid masiv, zeci de mii de oameni rămân fără locuri de muncă iar mii de familii rămân fără nici o sursă de existență.

În această situație, trebuie să mărturisim că fracțiunea PPȘ este profund dezamăgită de activitatea guvernului Chicu și consideră că o persoană demnă ar trebui să iasă în fața cetățenilor și să recunoască faptul că nu s-a isprăvit cu sarcina care i-a fost încredințată”, a spus ea.

Totodată, Violeta Ivanov a menționat că în pofida situației grave din țară, majoritatea parlamentară sabotează activitatea legislativă și se ascunzând în spatele autoizolării, în timp ce mii de medici sunt la datorie, expunându-se zilnic riscului de a fi infectați.

Ce s-ar întâmpla dacă și medicii care intră zilnic în contact cu sute de bolnavi s-ar autoizola timp de 2 săptămâni acasă?”, a întrebat retoric vicepreședintele fracțiunii Parlamentare a Partidului „ȘOR”.

La ședința Parlamentului de astăzi urma să fie votată lege cu privire la organizațiile necomerciale în lectura a doua, dar și alte subiecte la zi.


 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"