NordNews
Avem ce spune

Violeta Ivanov riscă să fie exclusă din cursa electorală

Candidatul Partidului Politic „ȘOR” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Violeta Ivanov riscă să fie exclusă din cursa electorală. Cel puțin asta reiese din declarațiile deputatului Denis Ulanov. Alesul poporului a afirmat că Partidul „ȘOR” e ținta unei conspirații pusă la cale de autorități, conspirație care ar avea drept scop să împiedice activitatea formațiunii, dar și a Violetei Ivanov în campania electorală.

Reprezentanții PP „ȘOR” au acuzat BC Victoriabank că a închis conturile partidului, fără a prezenta vreun argument. Totodată, în condițiile de campanie electorală, a fost refuzată deschiderea unui cont pentru grupul de inițiativă care a colectat semnături în favoarea Violetei Ivanov.

Chiar dacă instanța de judecată a emis o hotărâre prin care banca este obligată să deservească în continuare partidul conform contractelor anterioare, instituția nu s-a conformat.

Partidul „ȘOR” a depus cerere de deschidere a contului la toate băncile comerciale din Moldova, dar au primit refuz. Iar autoritățile nu întreprind nicio măsură pentru a debloca situația. Reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei au declarat că BNM nu poate soma băncile să respecte prevederile contractuale.

Juristul Dumitru Cazac a menționat că toate aceste acțiuni reprezintă o încălcare gravă a Constituției și a drepturilor politice și electorale ale Partidului Politic „ȘOR”.

Comisia Electorală Centrală nu a intervenit pentru a asigura condiții egale pentru toți candidații electorali.

„Cum putem explica această pasivitate a CEC și BNM decât printr-o conspirație a instituțiilor de stat pentru a bloca procesul electoral în care Partidul «ȘOR» joacă un rol activ? De facto, CEC și BNM contribuie la încălcarea drepturilor și competiției politice în procesul electoral”, a declarat Denis Ulanov.

 

Amintim că, acum patru zile, Violeta Ivanov s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata