NordNews
Avem ce spune

Viorel Morari a pierdut în primă instanță. Acțiunea privind apărarea onoarei, demnității și reputației înaintată lui Borș, respinsă

Procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a pierdut în prima instanță acțiunea privind apărarea onoarei, demnității și reputației înaintată lui Borș Igor. O decizie în acest acest a fost adoptată astăzi, 15 noiembrie, de către magistratul Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru, Ciprian Valah, acțiunea fiind respinsă ca neîntemeiată. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel, în termen de 30 de zile, scrie deschide.md.

Amintim că Viorel Morari a înaintat o cerere de chemare în judecătă lui Igor Borș, după ce ultimul a susținut o conferință de presă în care a fost vizat fost șef de la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari. Atunci Borș i-a adus acuzații prezum că Morari ar fi săvârșit un șir de infracțiuni grave, invinuindu-l că ar fi vrut să-l deposedeze de pe Borș de afacerea pe care o deține.

Astfel, Morari ar fi solicitat instanței ca Borș să dezmintă public, personal, în cadrul unei conferințe de presă, informațiile furnizate de Borș, dar și încasarea unei despăgubiri pentru prejudiciu moral cauzat prin lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale în mărime de 50 mii lei.

La începutul lunii ianurie, 2021, co-proprietarul rețelei, Igor Borș împreună cu avocatul său au susținut o conferință de presă. Aceștia au declarat că s-a încercat un atac raider asupra companiei și că în spatele acestuia ar fi fost Viorel Morari care a legat dosarul de o presupusă legătură dintre Borș și Veaceslav Platon. Omul de afaceri spune că după ce a ieșit din închisoare a discutat la subiect cu Vladimir Plahotniuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata