NordNews
Avem ce spune

Virgil Botnaru // O Libertate, Sfântă Libertate!…

E cert: nici noi, și nici țărișoara noastră nu s-a (nu ne-am) născut în locul potrivit. Și cred că nici la timpul potrivit. Adică la răscrucea dintre secole și milenii, când unii așteptau sfârșitul lumii. Și au venit aceste vremuri ca o epocă a post-urilor de toate felurile (nu doar postcomunism): postmodernism/ postmodernitate, postadevăr, postumanism etc. Pomenindu-ne deodată într-o lume în care puține de tot mai sunt ca înainte, ne-am dat seama că nici nu știm ce urmează să facem mai departe, dar e musai să facem ceva.
Așa am ajuns, cum afirma recent (metaforic) într-un interviu un poet foarte bun (și cu voia lui, jurnalist aproape cumsecade), în situația unor tineri, cărora părinții le cumpără apartament, ca să trăiască aparte, cum i-a duce capul, adică.. independent. Iar tinerii, din lipsă de imaginație și noroc, au tot vândut ba dulapul, ba mașina de spălat, ba frigiderul, televizorul ș.a.m.d., până și-au dat seama că nu mai au ce vinde, că de pus ceva la loc nici nu putea fi vorba.
Prin urmare, guvernanții, care s-au tot perindat pe aici, au umblat și umblă cu mâna întinsă ba în Vest, ba iar spre Est, la știri aflăm că (ne) vin niște bani, că se pun la cale niște reforme, dar, deocamdată, nu resimțim consecințele lor. Dimpotrivă, aud tot mai mulți oameni care zic că ne întoarcem în anii ’90, cu răfuieli serioase între băieți șmecheri și ne îndreptăm cu pași fermi către un sistem monopartid(ic).
 
În concluzie: (cel puțin până acum) independența RM n-a adus cu sine nimic bun!
Cei în puterea cărora ar sta o posibilă schimbare a lucrurilor spre bine (adică cetățenii care își doresc un nivel de trai mai bun) se duc, cu tot cu familii, spre meleaguri mai prospere. Iar politicienii care, câteodată se mai scuză, zic, la fel ca artiștii veritabili, că vremurile aceste nu sunt nici pe departe cele mai fericite.
Așa că trebuiuie să avem răbdare și să fim optimiști.
Că ce altceva ne-a mai rămas?…
 
………………………………………………………………………………………………………….
 
Mulți ani frumoși, Moldova,
mulți ani vouă, dragi moldoveni,
să fiți sănătoși,
fericiți,
și acasă & oriunde ați fi,
să „prindeți” zile mai bune,
că noi,
aici…
…………………………………………………
…………………………………………………………………………………
…………..
………………………………………………………………………………………………………… .
 
____
*Caricatură de Al. Dimitrov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"