NordNews
Avem ce spune

Virgil Botnaru// Slănina lui Dodon sau cum Igor Nicolaevici ține trenul pe loc, ca să mai fure

Un prieten de prin părțile Călărașilor mi-a povestit odată cum un vecin de-al său s-a făcut gospodar. Câțiva anișori la rând, din primăvară până toamna, marțea și vinerea, omul nostrum, împreună cu un cumnat, luau două bucăți de slănină și se duceau la o margine de pădure, lângă calea ferată. Cu puțin timp înainte să treacă trenul, ungeau cu slănină șinele pe o porțiune în pantă și așteptau cuminte în tufari. Când eșalonul încărcat ajungea pe acea porțiune de drum, din cauza grăsimii roțile începeau să derapeze și atunci haiducii noștri se cățărau iute pe unul din ultimele vagoane, și cât locomotiva pufăia cu mare greu la deal, aruncau peste bord scânduri, saci cu ciment, cherestea, cărbune și ce mai dădea Dumnezeu. Iar când trenul ajungea în vârful dealului, săreau, adunau dobânda și o cărau pe la casele lor.

Cam așa procedează în ultima vreme și încă președintele (adică președintele în exercițiu al) Republicii Moldova, Igor Dodon. Frustrat că a pierdut rușinos alegerile și de-a dreptul disperat că nu o să poată fura ca până acum, ba mai mult, știind ce riscă pentru toate câte le-a comis, Dodon, în cârdășie cu Șor, au pus la cale o inițiativă prin care Serviciul de Informații și Securitate să fie retras de sub ordinea președintelui, adică al Maiei Sandu. Asta i-ar ține pe Dodon & Co sub protecție, astfel încât ei să poată fura mai departe prin scheme elaborate încă de Plahotniuc și despre care nu doar că prostimea, dar nici fruntea țării nu trebuie să aibă știință.

Motivul invocat de boierii socialiști e unul neghiob: Maia Sandu deține, pe lângă cetățenia Republicii Moldova, deține și detățenia altui stat (România).

Mă întreb acum, ca un plătitor de impozite exemplar, cum rămâne cu cetățenia rusă, pe care Dodon ar fi obținut-o în vara lui 2019, printr-un decret de taină semnat de Putin? Igor Nicolaevici neagă că ar fi rus cu acte în regulă, și chiar dacă ar fi, asta nu e informație de interes public, după cum a zis, într-un răspuns oficial pentru NordNews, Nicolae Postrusu, secretar general al Aparatului Președintelui RM,

Iar pe lângă Dododn, ce facem cu haita de deputați, consilieri sau simpli membri PSRM care dețin cetățenia română?

 

În loc de concluzii: Așa precum haiducii de la Călărași care opreau și jefuiau trenul în pădure, Dodon, cu Ilan Mironovici de mânuță, țin acum, metaforic vorbind, locomotiva pe loc, ca să mai fure. Haideți, oameni buni, să le dăm peste lăbuță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata