NordNews
Avem ce spune

Vitalie Zaharia a părăsit fotoliul de director la „Poșta Moldovei”

Directorul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției.

„Am avut marea onoare să mă aflu alături de voi timp de aproape doi ani, administrând una dintre cele mai mari și prospere Întreprinderi de Stat – Poșta Moldovei, timp în care am avut parte de momente unice, frumoase, dar și de multe provocări”, se arată în mesajul publicat de instituție.

Potrivit lui Zaharia, mandatul pe care l-a avut a fost unul complex și dificil, fiind marcat de criza provocată de pandemia de Covid-19.

„Acest lucru a influențat calitativ implementarea planului de dezvoltare și a măsurilor de optimizare și eficientizare planificate. Toate obiectivele trasate au avut nevoie de o ajustare continuă și o adaptare la condițiile situației de urgență, prin desfășurarea unor activități organizatorice speciale, fapt ce a reprezentat una dintre cele mai mari provocări.

Imediat după accederea mea la conducerea Î.S. „Poșta Moldovei”, împreună cu echipa am muncit cu dedicație, perseverență și profesionalism, pentru a transforma Î.S. „Poșta Moldovei” într-o întreprindere de succes, o instituție de încredere pentru toți cetățeni și pentru partenerii externi.”

Mai mult, fostul director consideră că obiectivele și proiectele pe care le-a trasat sunt, în mare parte, încheiate.

„Unele proiecte, precum colaborarea cu Banca Europeană pentru Investiții, cu USAID pentru dezvoltarea serviciului curierat și pentru digitalizarea poștei, dar și altele – sunt cu statut avansat de derulare și rămân în sarcina colegilor, pentru a putea finaliza procesul de cofinanțare a diverselor proiecte. Realizări au fost foarte multe, iar printre cele mai relevante pot fi relatate următoarele: crearea celui mai performant și modern Centru de curierat din țară, obținerea statutului de Agent Economic Autorizat, finalizarea procedurii de obținere a licenței pentru emiterea Monedei electronice, impulsionarea comerțului electronic, proiectele realizate cu Programul Reforme structurale în Moldova al USAID, negocierile cu BERD și WB, parteneriatele cu Agenția E-Gov, Serviciul Vamal, Agenția de Investiții, ș.a. Am reușit să restructurăm procese, să optimizăm și să eficientizăm mecanisme ce țin de funcționalitatea întreprinderii, să schimbăm atitudinea și percepția despre Î.S. Poșta Moldovei”, a mai scris Vitalie Zaharia.

Totodată, Vitalie Zaharia și-a luat rămas bun de la echipa cu care a lucrat.

„Tot ceea ce am realizat – am făcut împreună, cu voi și pentru voi. De aceea dragi colegi, Vă Mulțumesc, pentru dedicația și munca titanică depusă, dar și pentru faptul că mi-ați oferit încredere și m-ați sprijinit în realizarea multor obiective frumoase! Vă urez mult spor, succese și mari realizări profesionale în continuare! Sunt mândru că am făcut parte din echipa Î.S. Poșta Moldovei.”

Vitalie Zaharia a fost numit șef interimar al „Poștei Moldovei” în decembrie 2019. Acesta a a fost reales în funcția de director al Î.S. „Poșta Moldovei” în baza unui concurs din luna mai 2021.

Totodată, Vitalie Zaharia a intrat în gura presei în martie 2021, atunci când mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” au protestat și cerut demisia acestuia. Angajații Centrului de Poștă Bălți, Glodeni și Fălești susțineau că Vitalie Zaharia gestionează prost întreprinderea pe care ar fi adus-o la faliment. Potrivit oamenilor, „Poșta Moldovei” ar înregistra un deficit bugetar de 40 de milioane de lei și ar încerca să scape de problemele financiare pe spatele angajaților, reducându-le salariile.

Citiți și: VIDEO | Protest la Bălți. Angajații Î.S. ”Poşta Moldovei” se tem că vor rămâne fără un loc de muncă

VIDEO | Poștașii din nordul Moldovei nu se lasă duși cu zăhărelul. Aceștia au ieșit din nou la protest

Amintim că, în plină campanie electorală, ex-directorul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia a fost surprins la Bălți, stând la taclale cu deputatul socialist Alexandr Nesterovschi.

VIDEO | Șeful „Poștei Moldovei”, la taifas cu socialistul Alexandr Nesterovschi într-un local din Bălți

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata