NordNews
Avem ce spune

Vlad Batrîncea: „La nivel politic, cazul răpirii judecătorului Ceaus este o înțelegere dintre Sandu și Zelenski”

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea declară că răpirea judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, ar fi fost pusă la cale de serviciile secrete din Ucraina și monitorizată de Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova.

Potrivit socialistului, răpirea lui Caus ar fi rezultatul înțelegerii dintre Volodimir Zelenski și Maia Sandu.

„Cu siguranță, acest lucru s-a produs cu sprijinul unui angajat al ambasadei Ucrainei la Chișinău, cu folosirea automobilului de serviciu cu numere de înmatriculare diplomatice, din partea Republicii Moldova astfel de cazuri sunt monitorizate de SIS. Acest lucru s-a făcut în coordonare între SBU (Security Service of Ukraine) și SIS-ul nostru”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul unei emisiuni televizate.

Batrîncea consideră că, Maia Sandu  ar fi implicată în răpirea judecătorului ucrainean și încearcă să mușamalizeze acest caz.

„A avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, asemenea evenimente sunt examinate la cel mai înalt nivel, sunt aduși la raport conducătorii instituțiilor de securitate, în cazul nostru avem o reacție lentă, lejeră, la nivel politic cazul Ceaus este o înțelegere dintre conducerea Ucrainei și conducerea Republicii Moldova, la sigur acest caz a fost discutat la nivelul liderilor de state, Zelenski și Sandu. Operațiunea a fost realizată cu acceptul tacit al celor doi”, a spus Vlad Batrîncea.

Nicolae Ceaus a fost răpit la data de 3 martie chiar în centrul Chișinăului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata