NordNews
Avem ce spune

Vlad Batrîncea neagă acuzațiile ANI: Nu duc o viață de lux, trăiesc modest

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, susține că va contesta în instanță actul Autorității Naționale de Integritate (ANI), prin care a fost constatată existența unei diferențe substanțiale nejustificate între venituri și cheltuieli, în mărime de peste 700 000 lei, urmare a controlului averii pentru anul 2019 inițiat în baza unei sesizări, scrie zdg.md

Potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul oficial al PSRM, socialistul Vlad Batrîncea susține că actul de constatare al ANI „este un act bazat exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept”, iar „scopul de bază al acestei acțiuni, este atacul mediatic” împotriva sa și împotriva echipei Partidului Socialiștilor.

„Am examinat așa numitul act de constatare al ANI și am stabilit că este un act bazat exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept. (…) Niciodată nu am ascuns și nu am de gând să ascund averea mea. Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii. Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte. (…) Sunt sigur că scopul de bază al acestei acțiuni, este atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM. (…) Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”, se arată în comunicatul de pe pagina oficială a PSRM.

Amintim că, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica, Vlad Batrîncea, riscă să rămână fără fotoliu de deputat după ce a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Potrivit inspectorilor, în urma examinării dosarului de control al averii și intereselor personale inițiat în privința alesului poporului, „s-a constatat o diferență substanțială dintre venituri și cheltuielile realizate pe de o parte, și averea dobândită, pe de altă parte”, în valoare de 713 924 mii de lei.


Detalii: DOC// „Preacuviosul” Batrîncea a ajuns pe mâna ANI-ului. Ce riscă deputatul socialist

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"