NordNews
Avem ce spune

Vlad Botoș: „Eforturile președintelui Maia Sandu sunt încununate de acest summit”

Summitul Comunității Politice Europene (CPE) decurge fără impedimente la Bulboaca, unde lideri europeni s-au întrunit pentru a discuta trei probleme foarte importante: războiul din Ucraina, securitatea regională și criza energetică. Evenimentul este rezultatul eforturilor Maiei Sandu, susține europarlamentarul român, Vlad Botoș. 

„Republica Moldova și toate eforturile președintelui Maia Sandu sunt, practic, încununate de acest summit, care are loc la Bulboaca. Vă spun de aici, de la Bruxelles, să știți că toată lumea a fost încântată să vadă steagurile Uniunii Europene, cum defilau în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Am un sentiment de mândrie, chiar dacă eu sunt din Arad, din celălalt capăt al României, soția mea este din Republica Moldova, socrii mei sunt din Republica Moldova, vizitez în fiecare an Republica Moldova și sigur că am un sentiment de mândrie să văd atâția șefi de state și guverne să fie în Republica Moldova”, a spus Vlad Botoș.

„Problema energetică este foarte spinoasă, nu doar în zona noastră a Europei, ci în întreaga Uniune Euroepană. Am văzut ceea ce a însemnat creșterea prețurilor, anul trecut și anul acesta, Aceste creșteri de prețuri au dus la o inflație galopantă, nu doar în Europa, ci în întreaga lume. România a ajutat Republica Moldova anul trecut, când Ucraina a fost masiv bombardată de către Federația Rusă, am racordat sistemul energetic din Moldova la cel din România. Este important nu doar economic, ci și politic ca Republica Moldova și Ucraina să se rupă de Federația Rusă”, a adăugat europarlamentarul român.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"