NordNews
Avem ce spune

Vlad Filat despre acuzațiile primite: „Acest Igor Popa a fost și este instrument a lui Plahotniuc”

Președintele PLDM, Vlad Filat, îi cere Uniunii Avocaților să se autosesizeze în urma declarațiilor făcute de fostul său avocat, Igor Popa. Ex-premierul a respins toate acuzațiile lansate în cadrul unei emisiuni televizate, numindu-le „aberații”. „Apără-mă, Doamne, de așa avocat, că de procurori mă voi apăra și singur”, a spus Filat în debutul conferinței de presă, scrie agora.md.

„Avocații joacă un rol determinant în soarta omului nimerit în situație de proces sau de anchetă. Eu sper că avocații vor lua atitudine nu în apărarea mea, ci în apărarea lor, și Uniunea Avocaților va lua deciziile care se impun în această situație. Este un lucru extrem de grav, acest precedent trebuie curmat”, a declarat Vlad Filat.

Politicianul a spus că în urma acestor acuzații ar sta ex-democratul Vlad Plahotniuc.

„Acest Igor Popa a fost și este instrument a lui Plahotniuc. Nu vă lăsați duși în eroare pentru anumite afirmații aparent dure făcute în raport cu Plahotniuc. Este strategia bine cunoscută, avea denumire „Cei doi Vlazi”, încercarea de a face o apă și pământ. Cele declarate și modul în care au fost declarate de Igor Popa nu face decât să confirme ce am declarat în ultima perioadă de timp, că în procesul căruia am fost supus nu am avut apărare, eu nu am avut avocat. Procurorul Bețișor a fost mult mai dulce și mult mai corectă”, a spus ex-premierul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"