NordNews
Avem ce spune

Vlad Filat: Eu nu am „Pufușor pe botișor”. Voi cere despăgubiri

Vlad Filat a anunțat că a acționat Guvernul Republicii Moldova la CEDO, pentru faptul că nu avut parte de un proces echitabil. Acesta a mai menționat că după decizia finală nu plănuiește să stea la o masă de înțelegeri cu partea acuzată, dar va cere despăguiri financiare pentru cei cinci ani petrecuți în detenție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la tv8.

„În cazul meu nu a fost sentință legală, a fost un proces viciat, din momentul reținerii până la detenție. Noi avem deja comunicatele CEDO care au reținut încălcarea prezumției de nevinovăție, încălcarea principiilor pentru un proces echitabil”

Totodată, liderul a mai adăugat că până la alegerile parlamentare decizia de nevinovăție va fi pronunțată, iar PLDM va paricipa la scrutin.

Scopul PLDM este de accede în parlament. Iar după următoarele alegeri, fie anticipate fie nu PLDM va fi un partid parlamentar.

Amintim că politicianul a fost lipsit de imunitate și reținut sub acuzația de trafic de influență și luare de mită în octombrie 2015.

2 Comentarii
  1. […] Acesta a mai menționat că după decizia finală nu plănuiește să stea la o masă de înțelegeri cu partea acuzată, dar va cere despăguiri financiare pentru cei cinci ani petrecuți în detenție, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

  2. […] Он также отметил, что после вынесения окончательного решения не собирается садиться за стол переговоров с другой стороной, а будет требовать денежной компенсации за пять лет, проведенных в заключении, передает nordnews.md […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata