NordNews
Avem ce spune

Vlad Filat, mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Naționale a României: La mulți ani România, la mulți ani români!

Președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României, scrie deschide.md

„Astăzi se împlinesc 102 ani de când românii își împlineau destinul istoric la Alba Iulia, iar ulterior, în cadrul Conferinței de la Paris, Europa și Marile Puteri recunoșteau România Mare și aspirațiile unui popor de a trăi împreună.
Basarabia a dat în acel an astral 1918, startul reunificării provinciilor românești sub același tricolor, iar oamenii politici basarabeni ce votaseră Unirea au jucat un rol important în dezvoltarea României Mari interbelice.
Istoria cu valurile ei nu a iertat poporul român, iar reunificarea tuturor românilor a redevenit ideal. Din fericire, România a avut capacitatea de a-și defini, după ieșirea din comunism, un proiect de țară asumat la nivelul întregii clase politice românești: aderarea la NATO și UE, adică accesul la securitate și prosperitate.
Din păcate, Basarabia, devenită între timp Republica Moldova, încă navighează în ape tulburi, în incertitudine și fără un punct clar definit către care să se îndrepte. Un proiect de țară, o definire a spațiului civilizațional în care vrem să trăim, în final, o opțiune geopolitică clară, nu împotriva cuiva, ci pentru viitorul nostru sunt necesare și acest lucru depinde doar de noi. Inclusiv reunificarea cu România.
La mulți ani România, la mulți ani români!
„Dar e un an care nicicând nu trece
Un an pe care-n veci îl vom dori
O mie nouă sute optsprezece
Al nostru an de fiecare zi”.
Adrian Păunescu”,  a scris Filat pe pagina sa de Facebook.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"