NordNews
Avem ce spune

Vlad Filat: „R. Moldova are nevoie de România pentru că și noi suntem România!”

„Au trecut 103 ani de când România acoperea cu același tricolor toate provinciile istorice devenind un stat deplin unitar și toți românii se simțeau acasă după secole de înstrăinare”, așa își începe mesajul de felicitare Vlad Filat, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Astăzi, România este țară membru cu drepturi depline al UE și NATO și într-o regiune zguduită de insecuritate reprezintă cel mai important pol de stabilitate și un exportator de securitate și democrație.
A fost un drum greu, cu reforme și sacrificii dureroase, dar astăzi, cetățenii României se bucură de stabilitate, securitate și prosperitate.
Pentru Republica Moldova, România reprezintă nu doar un stat cu aceiași identitate și comunitate cultural istorică, ci mai ales un sprijin pe care cetățenii noștri l-au simțit din plin de fiecare dată când a fost nevoie.
Republica Moldova are nevoie de România pentru că și noi suntem România!
Mulțumim România!
La mulți ani tuturor românilor!”
Astăzi, în România, în Republica Moldova, dar și în diaspora sunt organizate diferite manifestări. La București, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Timișoara vor fi organizate defilări și parade militare. Și la noi vor avea loc mai multe evenimente culturale, la Chișinău, dar și în alte raioane ale republicii.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"