NordNews
Avem ce spune

Vladimir Moscalciuc, alias Makena, transferat în izolatorul CNA după perchezițiile de la Penitenciarul nr. 15 Cricova

Vladimir Moscalciuc, alias Makena, numit și „hoț în lege”, a fost transferat din Penitenciarul nr. 15 de la Cricova în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Transferul a avut loc miercuri, 24 februarie, în baza ordonanței procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), scrie zdg.md. 

Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA, a conformat pentru ZdG că Vladimir Moscalciuc, alias Makena, dar și directorul interimar al Penitenciarului numărul 15 Cricova, Victor Munteanu, au fost plasați miercuri în izolatorul CNA.

Solicitați de ZdG, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ne-au spus că nu pot comenta subiectul și că instituția va remite ulterior un comunicat de presă.

Miercuri dimineață, 24 februarie, PCCOCS, SIS, INI au descins cu percheziții la Penitenciarul numărul 15 Cricova.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut și directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco.

În Penitenciarul nr. 15 de la Cricova își ispășea pedeapsa și așa numitul „hoț în lege” Vladimir Moscalciuc, în interesul căruia directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco ar fi comis abuz de serviciu. Machena este liderul organizației criminale cu același nume, grupare din care fac parte numeroși actuali și foști deținuți, toți supunându-se lui Moscalciuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata