NordNews
Avem ce spune

Vladimir Plahotniuc este „nedumerit de modul în care se face justiție în Republica Moldova”

Vladimir Plahotniuc este „nedumerit de modul în care se face justiție în Republica Moldova”, susține avocatul fostului lider al PDM, Lucian Rogac, cu referire la anunțul Procuraturii Generale, cum că proprietățile acestuia, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția, scrie zdg.md.

Contactat de Ziarul de Gardă, avocatul fostului lider al PDM ne-a declarat că anunțul de luni, 12 octombrie, al Procuraturii Generale privind sechestrul care urmează a fi pus pe averea din străinătate a lui Plahotniuc este un „artificiu menit să aducă dividende electorale candidatului actualei guvernări.

„Consider comunicatul Procuraturii Generale drept un artificiu menit să aducă dividende electorale candidatului actualei guvernări. Domnul Plahotniuc este nedumerit de modul în care se face actul justiției la noi. Acum vreo 3 luni, am aflat din comunicatul Procuraturii Generale, că ar fi fost aplicat sechestru pe anumite bunuri. Atunci am adresat numeroase solicitări pentru a ni se prezenta încheierile prin care a fost aplicat sechestrul, pentru că procedural încheierile trebuie aduse la cunoștință persoanei vizate, dar nici până acum nu ni s-au adus la cunoștință. Dar iată că tot mai frecvent se fac comunicate de presă și declarații, în cadrul show-urilor televizate, ne-a declarat avocatul Lucian Rogac.

Cât privește locul aflării lui Plahotniuc, avocatul a spus că nu poate să ne comunice locația clientului său.

Amintim că, luni, Procuratura Generală a anunțat, printr-un comunicat de presă, că proprietăți ale fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția.

Conform notei emise de PG, instituția „a administrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite”.

Sub sechestru vor fi puse vilele lui Plahotniuc din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și  4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

Toate proprietățile lui Plahotniuc, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

De menționat că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Fostul lider al PDM, pe numele căruia instanțele naționale au emis un mandat de arestare (în lipsă), ar fi părăsit orașul Miami din SUA la sfârșitul lunii august curent.

Conform datelor deschise ale organelor pentru securitate internă ale SUA, unde poate fi accesat și istoricul intrărilor și ieșirilor cetățenilor, Vladimir Plahotniuc a părăsit orașul Miami la 28 august curent.

Ziarul de Gardă a verificat istoricul călătoriilor lui Vladimir Plahotniuc după ce liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a scris pe pagina sa de Facebook că Plahotniuc ar fi plecat în Turcia.

Istoricul călătoriilor mai arată că, anterior, Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA la 15 iunie, ca urmare a schimbării puterii în țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata