NordNews
Avem ce spune

Vladimir Plahotniuc se află în SUA și este supus procedurilor de deportare

Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA și în prezent se întreprind măsurile necesare pentru a fi deportat. Informația a fost prezentată de Ambasada SUA la Chișinău, scrie TV8.

„Vladimir Plahotniuc este în prezent în Statele Unite. La moment, este supus procedurilor administrative de deportare.Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Chișinău.

 
Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că Plahotniuc nu poate fi extrădat acum, pentru că nu există un acord de asistență juridică între R. Moldova și  SUA.

Prealabil am avut mai multe întâlniri cu ambasadorul SUA în Moldova și am discutat acest subiect. Totul trebuie să fie realizat prin încheierea acordului de colaborare între SUA și R. Moldova. Noi nu avem în prezent un acord de asistență juridică cu SUA și realizarea problemei de extrădare a dl Plahotniuc este problematică la timpul actual”, spunea Stoianoglo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"