NordNews
Avem ce spune

Vladimir Putin ar putea să rămână la cârma Rusiei și după 2024

Vladimir Putin ar putea să rămână la cârma Rusiei și după 2024. O propunere legislativă a fost înaintată Dumei de Stat a Federației Ruse de către o deputată. Ea prevede anularea numărului limită de mandate în calitate de președinte, scrie N4. La tribună, în fața deputaților, Putin a sugerat că nu se opune amendamentelor constituţionale care i-ar permite să mai candideze la preşedinţie după expirarea actualului său mandat. Cea care trebuie să decidă, spune liderul de la Kremlin, este Curtea Constituțională.

„În principiu, această variantă ar fi posibilă, dar cu o singură condiție. Dacă Curtea Constituțională a Federației Ruse va confirma că o asemenea propunere nu o să contravină principiilor de drept și ale legii”.
Putin a mai declarat că modificările vor fi supuse aprobării publice prin intermediul unui referendum. Potrivit actualei Constituții, asupra căreia deputații ruși vor vota o serie de modificări importante chiar mâine, mandatul lui Vladimir Putin s-ar încheia în 2024.
Dacă amendamentul propus de deputata rusă, liderul din ultimii 20 de ani de la Kremlin, ar putea să candideze din nou la funcția de președinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata